Chain Bridge - Budapest

Özönleni fognak Magyarországra a turisták a következő fél évben: ezt akarják látni

MTI
2024. július 5. 20:07

A magyar EU-elnökség kiváló lehetőséget biztosít arra, hogy a magyar turizmus a nemzetközi figyelem középpontjába kerüljön, és bemutassa a fejlesztéseit az uniós tagállamoknak - mondta a Magyar Turisztikai Ügynökség (MTÜ) pénteki közleménye szerint Könnyid László vezérigazgató a budapesti Európa-Kína Turizmus Dialógus konferencián.

 A héten kezdődött féléves időszak egyedülálló alkalom a belföldi úticélok népszerűsítésére, valamint arra is, hogy a közeli küldőpiacokból érkező vendégek érdeklődését felkeltsék - véli az MTÜ vezetője a közlemény szerint. Hozzátették, hogy jelentős szakmai érdeklődés kísérte az ügynökség és a Nemzetgazdasági Minisztérium (NGM) közreműködésével megszervezett Európa-Kína Turizmus Dialógus konferenciát is, amely pénteken ér véget Budapesten.

Az esemény alkalmából a nemzetgazdasági miniszter kiemelte, hogy Magyarország a pandémiát követően számos élénkítette a kínai beutazóforgalmat, 2022-höz képest csaknem háromszor több vendégéjszakát töltöttek el belföldön a távol-keleti országból érkező vendégek. Nagy Márton arra számít, hogy a két ország közti idegenforgalom lendülete nem csökken, így idén további emelkedés várható. A World Tourism Alliance főtitkára szerint a kínai vendégeknek az ár mellett egyre fontosabb szempont a biztonság, amikor külföldi úticélt választanak, az Európai Utazási Bizottság igazgatóságának elnöke pedig arról beszélt a budapesti rendezvényen, hogy a turizmust nem csak a gazdasági fejlődés, hanem a béke eszközének is kell tekinteni - írták.

A közlemény szerint az MTÜ a magyar EU-elnökség ideje alatt a turisztikai szakpolitikai témák kormányzati felelőseként a magyar kormány nevében munkacsoporti egyeztetések, szakmai konferenciák házigazdája lesz, és elnököl abban a munkacsoportban, amely szakértői szinten vitatja meg a 27 tagállam az ágazatot érintő legfontosabb szabályozási kérdéseket. Az MTÜ szakmailag támogatja az Európa Tanács Kulturális Útvonalak programjának szeptemberi tanácsadó testületi gyűlését is, novemberben pedig a magyar főváros lesz a helyszíne a turisztikai szakemberek legmagasabb szintű évenkénti konferenciájának, az Európai Turizmus Fórumnak.

Itt a szezon nagy kérdése: hová és miből mennek nyaralni idén nyáron a magyarok?

Nő a magyarok reálkeresete, több az elkölthető pénzük, de nagy kérdés, hogy mindez lecsapódik-e majd a turizmusban. Habár kifejezetten jó szezonra készül az ágazat, a szezon vége még messze van. Most futó turisztikai kérdőívünkben az utazási szokásaikról kérdezzük az olvasóinkat: mennek-e nyaralni idén, ha igen, hová és mennyi pénzt szánnak rá. Ha van 5 perced, és segítenéd a munkánkat, töltsd ki a Pénzcentrum Nagy Utazáskutatását. Köszönjük!

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 9. kedd
Lukrécia
28. hét
Július 9.
A pizza világnapja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Hello vidék  |  2024. július 8. 17:02
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm