11 °C Budapest
Aerial view of Maldives island, luxury water villas resort and wooden pier. Beautiful sky and ocean lagoon beach background. Summer vacation holiday and travel concept. Paradise aerial landscape pano

Kész, vége: ezek az emberek nem utazhatnak többet a Maldív-szigetekre

2024. június 3. 11:15

A Maldív-szigetek kormánya, válaszul a Gázai övezet elleni izraeli hadműveletekre és a helyi lakosság növekvő felháborodására, betiltja az izraeli állampolgárok beutazását, miközben Mohamed Muizu elnök palesztin segélyezésre irányuló kezdeményezést indít - tudósított a Daily Mail. .

A Maldív-szigetek kormánya bejelentette, hogy betiltja az izraeli állampolgárok belépését az országba. Ez a döntés a Gázai övezetben zajló konfliktus miatt növekvő közvéleményi nyomásra válaszul született. A muszlim többségű országban élők haragja a háború miatt egyre erősödik.

Az elnöki hivatal tájékoztatása szerint a kabinet módosítani fogja a törvényeket annak érdekében, hogy az izraeli útlevéllel rendelkező személyek ne léphessenek be az ország területére. Ezen felül egy albizottságot hoznak létre a folyamat felügyeletére. Mohamed Muizu elnök egy különmegbízottat is kinevezett, hogy felmérje a palesztinok szükségleteit és adománygyűjtési kampányt indítson.

Az izraeli külügyminisztérium szóvivője, Oren Marmorstein reagálva a döntésre, azt javasolta az izraelieknek, hogy kerüljék el a Maldív-szigeteket utazásaik során, beleértve azokat is, akik külföldi útlevéllel rendelkeznek. A már ott tartózkodó izraelieket arra ösztönözte, hogy fontolják meg távozásukat.

A turizmus tekintetében jelentős változást jelent ez a lépés, tekintettel arra, hogy tavaly közel 11 000 izraeli látogató érkezett a Maldív-szigetekre, ami az összes turistaérkezés 0,6%-át tette ki. A helyi média beszámolója szerint a kormány már 2023 novemberében fontolgatta ezen intézkedés bevezetését.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 583 438 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 137 058 forintos törlesztővel fel lehet venni az UniCredit Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: a CIB Banknál 6,68% a THM, míg a MagNet Banknál 6,76%; a Raiffeisen Banknál 7,00%, az Erste Banknál szintúgy 7,00%, az OTP Banknál pedig 8,16%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Mohamed Nasheed Abdullah parlamenti képviselő volt az első, aki előterjesztette ezt a törvényjavaslatot válaszként "az Izrael által végrehajtott válogatás nélküli agresszióra" Gázában. Az október 7-i támadást követően több tüntetés is kitört a szigeten, amely Izrael hadműveleteire reagált.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 3. csütörtök
Helga
40. hét
Október 3.
A mosoly világnapja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?