Több mint 100 kiállító a hétvégi gasztrofesztiválon

MTI
2012. június 7. 16:35

Orgonakrém-leves, libamáj fagylalt, homár vattacukor és számos egyéb különleges étel, ital, valamint kulturális program várja a közönséget a Gourmet Fesztiválon péntektől vasárnapig a Millenáris Parkban.

Magyarország legjobb éttermei, a legjobb borászatok, a legfinomabb pálinkák, sajtok, szalámik, sonkák, mézek, süteménycsodák, kézműves sörök és még sok más gasztrotermék szerepel az idei Gourmet Fesztivál több mint 100 kiállítója (köztük 40 étterem, 40 pincészet, 10 kereskedő és 8 cukrászda) kínálatában.

Mint azt a rendezésért felelős Sziget Kulturális Szervezőiroda, hangsúlyozza, a fesztivál olyan ízeket is elhoz, amelyekkel igazán ritkán lehet találkozni. Lesz például kovászosuborka-nyalóka és mangalica lollipop, az igazi ínyencek orgonakrém-levessel indíthatnak, majd megkóstolhatják a kecskesajtos-almás burgonyafőzeléket.

Az újdonságokat, klasszikusokat, újraértelmezett és kísérleti ételeket kínáló rendezvényen megízlelhető majd a házi tokaji aszús kolbász, a libamáj-fagylalt vagy a homár vattacukor, desszertként pedig akár a borokkal töltött csokibonbon is.

Mindezek mellé a látogatók többek között a Balassa, a Bock, a Gere Attila, a Gizella, a Heimann, a Pannonhalmi Apátsági, a Sauska vagy a Szent Tamás Pincészet legjobb borait kortyolhatják, de nem hiányoznak a kínálatból a kézműves sörök és a pálinkák sem.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A kóstolás közben olyan együttesek zenélnek, mint a Kerekes Band, a Balogh Kálmán és a Gipsy Cimbalom Band, a Váczi Eszter Quartett, a Harcsa Veronika Quartett, a Kiscsillag Akusztik, Szalóki Ági vagy a Deladap!.

 

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?