12 °C Budapest
Liam Gallagher angol énekes, a feloszlott Oasis brit rockzenekar egykori frontembere fellép Berlinben 2018. szeptember 9-én. (MTI/EPA/Hayoung Jeon)

Brutális pénzt kereshet a visszatérő Oasis: egyre többen zúgolódnak a súlyos jegyárak miatt

2024. szeptember 2. 12:12

Az Oasis régóta várt újraegyesülése óriási lelkesedést váltott ki a rajongók körében, és a visszatérő turné jegyeladásai rekordgyorsasággal indultak meg. Az újraegyesülés mögött nem csak nosztalgia, hanem komoly anyagi ösztönzők is állnak, hiszen a Gallagher testvérek fejenként akár 50 millió fontot (azaz több mint 20 milliárd forintot) is kereshetnek. Bár a zenekar népszerűsége továbbra is töretlen, a magas jegyárak komoly vitákat generálnak a turné kapcsán.

Az Oasis újraegyesülése hatalmas érdeklődést váltott ki a rajongók körében. A zenekar visszatérő turnéjának jegyeit pénteken kezdték el árulni elővételben, szombaton pedig általános árusításra kerültek. A rajongók versenyt futottak, hogy megelőzzék egymást a foglalási sorban.

Az újraegyesülés okai között az anyagi ösztönzés is szerepel. Jonathan Dean, a Sunday Times újságírója szerint a szervezők már korán megkötötték volna az üzletet, és a Gallagher tesztvérek fejenként akár 50 millió fontot is kereshetnek. A Birminghami Városi Egyetem becslése szerint a kezdeti időpontok potenciálisan nagyjából 400 millió fontot hozhatnak a jegyeladásokból és egyéb járulékos bevételekből - írja a BBC.

Az időzítés megfelelőnek tűnik, mivel mindkét Gallagher tesztvér nemrég fejezte be legutóbbi szóló zenei elkötelezettségét. Robin Murray, a Clash magazin zenei szerkesztője szerint "ez egyszerűen két ember, akiket különleges kötelék fűz egymáshoz, és akik a megfelelő helyen vannak a megfelelő időben".

Az Oasis népszerűsége a streaming korszakban is töretlen. Carl Smith, az Official Charts Company szerkesztője szerint "az Oasis anyagának időtállósága generációkon átívelő, és a streaming korszakában is jól megállja a helyét". A bejelentést követően a zenekar három albuma is visszakerült a hivatalos lista első öt helyére.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A turné azonban kockázatokat is rejt magában. A jegyárak magasak, ami alááshatja a zenekar munkásosztálybeli imázsát. Az állójegyek ára 150 font körül mozog, de a prémium csomagok ára akár 506 font is lehet. Néhány nem hivatalos jegyet 6000 fontért árulnak, bár a zenekar figyelmeztetett, hogy ezeket a jegyeket lemondhatják.

Címlapkép: Hayoung Jeon, MTI/MTVA 

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 15. vasárnap
Enikõ, Melitta
37. hét
Szeptember 15.
Nemzetközi prosztata nap
Szeptember 15.
A mozdonyvezetők napja
Szeptember 15.
Limfóma világnap
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?