22 °C Budapest
Burbank, 2023. május 3.Az Amerikai Forgatókönyvírók Céhének tagjai a Walt Disney filmvállalat burbanki stúdiói elõtt tüntetnek 2023. május 2-án, amikor a céh 15 év után újra sztrájkba kezdett magasabb honoráriumot követelve.MTI/EPA/Etienne Laurent

Gyilkos sorok az apróbetűs részben: meg is ölhet minket egy-egy szolgáltató?

2024. augusztus 21. 15:15

A Disney visszavonta korábbi álláspontját egy tragikus halálesettel kapcsolatos perben. A vállalat eredetileg azt állította, hogy egy férfi nem perelheti be őket felesége halála miatt, mivel a Disney+ streaming szolgáltatás ingyenes próbaverziójának feltételeit elfogadta - írja a BBC.

Jeffrey Piccolo egy haláleset miatt indított pert a Disney és egy étterem tulajdonosai ellen, miután felesége 2023-ban a floridai Disney Worldben elfogyasztott étel okozta súlyos allergiás reakcióban elhunyt. A Disney kezdetben azzal érvelt, hogy az ügyet választott bíróság elé kellene vinni a streamingszolgáltatás feltételeiben szereplő záradék miatt.

A választottbírósági eljárás során a vitát egy semleges harmadik fél felügyeli. Ez azoknak előnyös, akik el akarják kerülni a hosszadalmas tárgyalást, de azt jelenti, hogy a bizonyítékokat nem állítják esküdtszék elé.

A negatív visszhangot követően azonban a vállalat megváltoztatta álláspontját. Josh D'Amaro, a Disney képviselője a BBC-nek nyilatkozva kijelentette: "Úgy gondoljuk, hogy ez a helyzet érzékeny megközelítést igényel, hogy felgyorsítsuk a megoldást a család számára, akik ilyen fájdalmas veszteséget éltek át. Ezért úgy döntöttünk, hogy lemondunk a választott bírósági eljárásról, és az ügyet bíróság előtt folytatjuk le."

Piccolo úr ügyvédei üdvözölték a döntést, hangsúlyozva, hogy ügyfelük "továbbra is igazságot fog szolgáltatni szeretett felesége érdekében a bíróságon". Hozzátették, hogy remélik, az eset felhívja a figyelmet az ételallergiában szenvedő emberek millióira.

A tragédia egy ír témájú pubban történt az orlandói Disney Springs területén. Piccolo úr állítása szerint az étterem nem fordított kellő figyelmet felesége tejtermékekre és diófélékre való súlyos allergiájára, annak ellenére, hogy többször figyelmeztették őket. A nő még aznap meghalt a kórházban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A beadvány szerint egy orvosszakértő megerősítette, hogy a nő halála a szervezetében megemelkedett tej- és diófélék miatt fellépő anafilaxia következtében állt be. Piccolo úr 50 000 dollárt (38 400 GBP) meghaladó összegért pereli a Disney-t, a szenvedéssel, bevételkieséssel, valamint orvosi és jogi költségekkel kapcsolatos egyéb károk megtérítése mellett. A Disney azzal érvelt, hogy nem volt befolyása az étterem irányítása és működése felett.

Címlapkép: MTI/EPA/Etienne Laurent

 

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 12. csütörtök
Mária
37. hét
Szeptember 12.
Programozók napja
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?