21 °C Budapest
Párizs, 2024. augusztus 9.A bronzérmes Betlehem Dávid a férfi 10 kilométeres nyíltvízi úszás eredményhirdetésén a 2024-es párizsi nyári olimpián a Szajna III. Sándor hídjánál 2024. augusztus 9-én.MTI/Czeglédi Zsolt

Olimpia 2024 Párizs: itt a friss éremtáblázat, így áll a magyar csapat az utolsó előtti napon

2024. augusztus 9. 23:58

Magyarország csütörtökön még a 16. helyen állt az éremtáblázatban, az eddig megszerzett 3-3-3 arany-, ezüst- és bronzéremmel. Ezt sikerült 6 éremmel gyarapítani az utolsó előtti napon, pénteken. Ma 2 arany-, 2 ezüst- és 2 bronzérem született Párizsban. Gratulálunk! Ezzel Magyarország előrelépett a 13. helyre az éremtáblán.

Reggel parádés teljesítménnyel Rasovszky Kristóf arany-, Betlehem Dávid pedig bronzérmet nyert a nyíltvízi úszók versenyében a párizsi olimpián. Kora délután a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra duó ezüst-, a Pupp Noémi, Fojt Sára páros holtversenyben bronzérmet szerzett a kajak kettesek 500 méteres versenyében a párizsi olimpián. A Nádas Bence, Tótka Sándor kajak kettes pedig ezüstérmet szerzett pénteken 500 méteren a párizsi olimpián.

Este pedig a teakwondósok 67 kilogrammos súlycsoportjában szereplő Márton Viviana aranyérmet nyert pénteken a párizsi olimpián. A 18 éves sportoló a magyar teakwondó történetének első olimpiai érmét nyerte, egyúttal a párizsi magyar küldöttség 15. dobogós és ötödik első helyezését érte el. Ez a mai napon a második magyar aranyérem, az olimpiákon pedig összesítve a 188-dik.

Az eddigi magyar érmesek és pontszerzők

A párizsi nyári olimpia magyar érmesei és pontszerzői (az első hat között végzettek):

ARANY:

  • Kós Hubert (úszás, 200 m hát)
  • Férfi párbajtőrcsapat (Siklósi Gergely, Koch Máté, Andrásfi Tibor, Nagy Dávid)
  • Milák Kristóf (úszás, 100 m pillangó)
  • Rasovszky Kristóf (nyíltvízi úszás, férfi 10 km)
  • Márton Viviana (teakwondó, 67 kg)

EZÜST:

  • Milák Kristóf (úszás, 200 m pillangó)
  • Férfi kardcsapat (Szilágyi Áron, Szatmári András, Gémesi Csanád, Rabb Krisztián)
  • Halász Bence (kalapácsvetés)
  • Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra (kajak-kenu, női K-2 500 m)
  • Nádas Bence, Tótka Sándor (kajak-kenu, férfi K-2 500 m)

BRONZ:

  • Muhari Eszter (párbajtőr, egyéni)
  • Major Veronika (sportpisztoly)
  • Női kajak négyes (Pupp Noémi, Fojt Sára, Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra)
  • Pupp Noémi, Fojt Sára (kajak-kenu, női K-2 500 m)
  • Betlehem Dávid (nyíltvízi úszás, férfi 10 km)

4. hely:

  • Andrásfi Tibor (párbajtőr, egyéni)
  • Németh Nándor (úszás, 100 m gyors)
  • Valter Attila (országúti kerékpár, férfi mezőnyverseny)
  • Vas Blanka (országúti kerékpár, női mezőnyverseny)
  • Betlehem Dávid (úszás, 1500 méter gyors)
  • Vadnai Jonatán (vitorlázás, ILCA 7)
  • Kiss Ágnes, Nagy Bianka (kajak-kenu, női C-2 500 m)

5. hely:

  • Pupp Réka (cselgáncs, 52 kg)
  • Kovács Richárd (ökölvívás, 63,5 kg)
  • Hámori Luca (ökölvívás, 66 kg)
  • Fábián Bettina (nyíltvízi úszás, női 10 km)
  • Losonczi Dávid (birkózás, kötöttfogás, 87 kg)

6. hely:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

  • Női 4x200 m gyorsváltó (úszás, Pádár Nikolett, Ábrahám Minna, Késely Ajna, Ugrai Panna)
  • Női kardcsapat (Márton Anna, Szűcs Luca, Pusztai Liza, Battai Sugár)
  • Női kézilabda-válogatott (Albek Anna, Böde-Bíró Blanka, Bordás Réka, Debreczeni-Klivinyi Kinga, Füzi-Tóvizi
  • Petra, Győri-Lukács Viktória, Janurik Kinga, Kácsor Gréta, Klujber Katrin, Kuczora Csenge, Márton Gréta, Papp Nikoletta, Pásztor Noémi, Simon Petra, Szemerey Zsófia, Szöllősi-Schatzl Nadine, Vámos Petra)
  • Adolf Balázs, Hajdu Jonatán (kajak-kenu, férfi C-2 500 m)

A pénteki volt az eddigi legeredményesebb nap

A magyar csapat eddigi legsikeresebb napját teljesítette pénteken a párizsi olimpián, ugyanis hat éremmel, közte két arannyal gazdagodott.

Már a reggel megadta az alaphangot, ugyanis Rasovszky Kristóf tulajdonképpen rajt-cél győzelmet aratott a nyíltvízi úszók 10 kilométeres versenyében, így tokiói ezüstérmét aranyra "cserélte" a francia fővárosban. A magyar öröm ráadásul dupla volt, mert klubtársa, az 1500 méter gyorson negyedik helyezett Betlehem Dávid is felállhatott mellé a dobogóra, miután a bronzéremért lehajrázta az olasz Domenico Acerenzát a Szajnában rendezett viadalon.

Egy másik vizes helyszínen, a vaires-sur-marne-i pályán még több magyar érem született a kajak-kenusoknak köszönhetően. A női kajak kettesek 500 méteres versenyében az új-zélandi duó sikeréhez kétség sem férhetett - Lisa Carrington már pályafutása hetedik aranyát nyerte -, egy hajóval diadalmaskodott a Csipes Tamara, Gazsó Alida Dóra kettős előtt. A kétszeres olimpiai bajnok vezérevezős már ötödik ötkarikás medálját gyűjtötte be. Az igazi meglepetést és drámát pedig a másik magyar hajó, Pupp Noémi és Fojt Sára szolgáltatta, ugyanis a szoros, célfotós befutó miatt perceket kellett várni a végeredményre, s bár először negyediknek írták ki a őket, végül holtversenyben harmadikként zártak a németekkel. Ugyanebben a számban a férfiaknál a világ- és Európa-bajnok Nádas Bence a három éve 200 méteren egyesben olimpiai bajnok Tótka Sándorral nyert ezüstérmet a német páros mögött. Az egyesben egyaránt favoritnak számító Kopasz Bálint és Varga Ádám közös egysége 15. lett. A szépen csillogó medálok mellett a Kiss Ágnes, Nagy Bianka kenu páros negyedikként pontszerző helyen ért célba ugyancsak 500 méteren. Nem jött össze ez a bravúr 1000 méteren egyesben a kenus Adolf Balázsnak és Fejes Dánielnek, előbbi hetedik, utóbbi 11. helyen végzett.

Márton Viviana révén pénteken nemcsak vízben és vízen voltak magyar sikerek: a mindössze 18 éves teakwondós szoros küzdelemben felülmúlta elefántcsontparti, amerikai és belga ellenfelét is, így este az aranyéremért léphetett pástra az impozáns Nagy Palotában. A szerb Aleksandra Perisic elleni fináléban ugyanolyan magabiztossággal küzdött, így riválisának jószerivel esélye sem volt: az UTE Madridban élő tehetsége az első menetet 7-1-re, a másodikat 4-2-re nyerte, így nem is volt szükség harmadik felvonásra.

A férfi vízilabdázók nem jártak sikerrel a világbajnok horvátok elleni elődöntőben, mert bár a mérkőzés során kétszer is emberelőnyben támadhattak az egyenlítésért, a kapuban sziporkázó Marko Bijac és az öt gólt szerző Loren Fatovic vezérletével a rivális 9-8-ra diadalmaskodott. Varga Zsolt szövetségi kapitány együttese, amely három büntetőt is elhibázott, a bronzéremért szállhat harcba az olimpia zárónapján, ellenfele az Egyesült Államok válogatottja lesz.

A magyar sikernaphoz az öttusázók is hozzájárultak, mert Bőhm Csaba és Szép Balázs is a szombati döntőbe jutott. Szabadfogású birkózásban a nehézsúlyú Ligeti Dániel egy győztes meccs után a negyeddöntőben kikapott, és mivel legyőzője, a török Taha Akgül nem jutott fináléba, így a harmadik olimpiáján résztvevő szombathelyi birkózó a vigaszágon sem folytathatja szombaton. Atlétikában befejeződött a hétpróba, amelyben Krizsán Xénia hetedik, Nemes Rita pedig 18. lett.

Címlapkép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA 

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?