17 °C Budapest
Los Angeles, Egyesült Államok - 2012. október 4: A Warner Bros Studio Tower a világ egyik legismertebb filmstúdiójának felismerhető szimbóluma.

Bajban a világ egyik legnagyobb szórakoztató vállalata: brutális veszteséget könyveltek el

2024. augusztus 8. 12:15

A Warner Bros. Discovery (WBD) vállalatnál az elmúlt hónapokban jelentős változások és kihívások merültek fel. A cég vezetése felvetette a vállalat szétválasztásának gondolatát, ami egyértelmű jele annak, hogy a 2021-es egyesülés - amikor a Discovery és a korábban Time Warner néven ismert vállalat összeolvadt - nem hozta meg a várt eredményeket - tudósított a Business Insider.

A WBD most egy 9 milliárd dolláros könyvelési veszteséget könyvelt el, mivel arra a következtetésre jutottak, hogy televíziós eszközeik értéke jelentősen csökkent. Ez részben annak köszönhető, hogy az NBA-meccsek közvetítési jogai bizonytalanokká váltak a következő szezon után. Összehasonlításképpen: a WBD teljes piaci kapitalizációja jelenleg körülbelül 18 milliárd dollár.

A befektetők gyorsan reagáltak a hírre, és több mint 8%-os árfolyamcsökkenést tapasztaltak a vállalat részvényei. David Zaslav, a WBD vezérigazgatója igyekszik megnyugtatni a piacot, és azt ígéri, hogy a digitális jövő fényes lesz. Azonban komoly problémák vannak a hagyományos tévéhálózatokkal - mint például TNT, TBS és TLC -, amelyek hosszú távon hanyatlóban vannak, azonban még mindig jelentős nyereséget termelnek.

Zaslav szerint "kemény körülmények uralkodnak az egykor tündöklő üzletágban", és ezért nehéz dönteni arról, hogyan kezeljék ezeket az eszközöket. A múlt hónapban kipróbált szétválási terv azonban kudarcot vallott. A Financial Times szerint most egy új stratégia van terítéken: kisebb darabokat fognak eladni a vállalatból. Például egy lengyel műsorszóró céget vagy akár a játéküzletág egy részét is értékesíthetik. Eközben Zaslav másik terve is napirenden van: konszolidációra törekszik. Bár sokan úgy vélik, hogy inkább őt fogják megvenni, mintsem ő vásárolna fel másokat.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?