17 °C Budapest
Vaires-sur-Marne, 2024. augusztus 6.Adolf Balázs (elöl) és Hajdu Jonatán a férfi kenu párosok 500 méteres versenyének elõfutamában a 2024-es párizsi nyári olimpián a vaires-sur-marne-i evezõs és kajak-kenu pályán 2024. augusztus 6-án.MTI/Kovács Tamás

Olimpia 2024 Párizs: még van remény a magyar kenusok számára, kora délután újra hajóba ülnek

2024. augusztus 6. 11:10

Az Adolf Balázs, Hajdu Jonatán kenu kettes a kora délutáni reményfutamban folytatja szereplését a párizsi olimpián, 500 méteren, miután délelőtt, az első pályáján negyedikként ért célba. A magyar egység délelőtt a kettőből az első előfutamban lapátolt, az első két hely ért közvetlen középfutamot, a többi hajó a reményfutamba került. A női mezőnyben Kiss Ágnes, Nagy Bianka duó harmadik lett előfutamában a kenu kettesek 500 méteres versenyében, így kora délután ugyancsak a reményfutamban folytatja szereplését a párizsi olimpián. 

Reményfutamban folytatja a férfi kenu kettes. Az új párost alkotó magyarok, akik mindketten voltak már olimpián, a júniusi Európa-bajnokságon pedig hajszállal maradtak le a dobogóról, a világbajnoki címvédő német duó, Peter Kretschmer és Tim Hecker mellett lapátoltak. De mint kiderült, ennek nem volt jelentősége, mert a szélen evező orosz és brazil egység ment nagy tempót, míg a magyarok jó rajt után visszacsúsztak, a németek pedig mögöttük haladtak. A táv második felében a magyar hajó feljebb jött, de nem tudta befogni az élen haladókat, és negyedikként ért célba a semleges színekben induló orosz, a jól hajrázó olasz és a brazil hajó mögött.

"Közben nem volt egy nagy élmény, nem éreztem úgy, hogy nagyon egyben lennénk. Én egy kicsit stresszeltem is az első futam miatt, mert jó pár hete nem versenyeztünk - nyilatkozott az M4 Sportnak a Ferencváros négyszeres világbajnoka, Adolf Balázs. - Utólag láttam, hogy az olaszok lettek a másodikak, nem voltunk tőlük messze, de ennél tudunk jobbat és jobbat is fogunk csinálni."

Az ebben a számban kétszeres vb-ezüstérmes dunaújvárosi Hajdu Jonatán is azt mondta, délután jobb teljesítményt nyújtanak majd. "Nem teljesen értek egyet Bazsival, szerintem az első 250 méterünket jó iramban, jó technikával megcsináltuk, a végén az indításunk is jól sikerült. Ezzel együtt első pályás volt" - tette hozzá.  

A reményfutamot kora délután 13.50-kor rendezik, a középfutamra és a döntőre csütörtökön kerül sor. Három éve a férfi kenu párosok még 1000 méteren versenyeztek, Adolf akkor Fejes Dániellel 11. lett.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Reményfutamba került a női kenu kettes is

A szegedi páros mindkét tagja ötkarikás újonc, de júniusban együtt Európa-bajnokságot nyertek, s a francia fővárosba is az éremszerzés reményében érkeztek. A két futamban az első két hely ért középfutamot, a többiek a reményfutamba kerültek. A magyarok a másodikban eveztek a kanadaiak és a spanyolok között, illetve lassabb rajt után mögött. A kanadaiakat nem volt esélyük beérni, míg a spanyolok ugyan némileg lassultak a táv második felében, a sorrend nem változott, Kissék harmadikként értek be. A reményfutamot 13.20-kor rendezik, a középfutamra és a döntőre pénteken kerül sor.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?