23 °C Budapest
Párizs, Franciaország - 2024. március 4: Az olimpiai és paralimpiai játékokra feldíszített párizsi városháza homlokzata. Párizs a 2024. évi nyári olimpiai játékok házigazdája.

Olimpia 2024 Párizs: itt a szuperhétvége teljes programja, rengeteg magyar olimpikonért izgulhatunk

2024. augusztus 3. 04:59

A 2024-es párizsi olimpia előttünk álló hétvégéjén a nézők 256 sporteseményt tekinthetnek meg, ami összesen 633 óra lenyűgöző élő közvetítést jelent, 14 sportágban 46 aranyérem kerül kiosztásra. Többek között a hétvégén lesz Hámori Luca várva várt nyolcaddöntős box meccse és Milák Kristóf 100 méteres pillangó úszása is.

Elképesztő számokat produlál a Párizs 2024 a Warner Bros. Discovery felületein. Európa szerte már több mint 100 millió ember (!!!) kapcsolódott be az olimpiai eseményekbe az lineáris, streaming és webes felületen. Július 31-ig pedig már a 2,2 milliárd percet (!!!) streameltek a sport rajongó nézők, ami 6x annyi idő, mint a Tokió 2020 azonos ideje alatt - közölte a Max.

Felhívták a Pénzcentrum figyelmét arra, hogy augusztus 3-án és 4-én olimpiai éremözön várható, mivel 46 arany talál gazdára. A szolgáltató szerint az olimpiai szuperhétvége legfontosabb kérdései - a magyar sportolók eredményein túl természetesen - a következő lesznek:

  • Noah Lyles lesz a világ leggyorsabb embere a férfi 100 méteres síkfutáson?
  • Ki lesz salak királya és királynője a férfi és női egyéni tenisz döntőkben?
  • Újabb Mathieu van der Poel-mesterkurzusnak leszünk tanúi a férfi országúti versenyen?

Az alábbiakban pedig mutatjuk az augusztus 3-i hétvége éremmenetrendjét, benne vastaggal jelölve a magyar érdekeltségeket:

Olimpia 2024 Párizs: hétvégi (aug. 3-4.) éremmenetrend (vastaggal jelölve a magyar érdekeltségek)Olimpia 2024 Párizs: hétvégi (aug. 3-4.) éremmenetrend (vastaggal jelölve a magyar érdekeltségek)

Augusztus 4.: Olimpiai Odüsszeia

A párizsi 2024-es utazásunk figyelemre méltó és emlékezetes volt, és még csak most kezdődött. Az augusztus 4-e hagyományosan különleges nap az olimpiák történetében és most ez a hétvége is epikusnak ígérkezik. Az idei olimpia középső hétvégéje biztosítja a legtöbb élő közvetítést és programot

mondta el Scott Young, a WBD Sports Europe tartalmi, gyártási és üzleti műveletekért felelős csoportvezetője.
 
Augusztus 4-e különleges nap az olimpiák történetében, hiszen több alkalommal is sporttörténelmi események zajlottak a játékok ezen napján. Ennek a dátumnak a megünneplésére a Warner Bros. Discovery egy vadonatúj, 60 perces dokumentumfilmet készített Augusztus 4.: Olimpiai Odüsszeia címmel, amely rengeteg archív anyagot felhasználva emeli ki egy olyan nap jelentőségét, amely hatalmas jelentőséggel bír. Exkluzív interjúkat tartalmaz Stuart Owen Rankinnel (Jesse Owens unokája); Sky Brownnal (a 2020-as tokiói olimpiai bronzérmese); Marie-José Péreckel (francia háromszoros olimpiai aranyérmes), és már elérhető a Maxon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?