23 °C Budapest
Stormy rain cloud background

Most közölte a HungaroMet: viharos széllel robog át egy hidegfront az országon

2024. augusztus 3. 15:17

Az országba érkezett felhősáv vasárnap kelet felé vonul miközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, emellett a napsütést gomolyfelhők is megzavarják. A Dunántúlon elszórtan zápor, zivatar kialakulhat - közölte a HungaroMet.

Időjárási helyzet Európában:

A Brit-szigetektől északnyugatra egy ciklon örvénylik, amelynek hidegfrontja vonul át a szigetországon. Arrafelé felhős, csapadékos az időjárás.

Ugyancsak egy légörvény alakítja az időjárást a Kárpát-medence nagy részén, aminek a hatására többfelé fordul elő eső, néhol zápor a térségben. Kontinensünk középső és nyugati, délnyugati részein egy benyúló anticiklon alakítja az időjárást. Alapvetően napos, száraz időjárás jellemző.

A legmelegebb továbbra is Földközi-tenger térségében van, Szardínián a 40 fokot is meghaladja a csúcsérték, de lokális záporok, zivatarok is kialakulnak. A Kárpát-medencét egy gyengülő hidegfront éri el nyugat felől, amely vasárnap fel is oszlik, de a Dunántúlon szórványosan záporok, zivatarok kialakulhatnak.

Várható időjárás az ország területén vasárnap éjfélig

Az északkeleti, keleti harmadban erőteljes gomolyfelhő-képződésre számíthatunk. Elsősorban arrafelé alakulhat ki elszórtan zápor, zivatar, de a nyugati határ menti tájakra is besodródhat némi felhőzet, illetve csapadékgóc. Éjszakára összességében csökken a felhőzet, a legtöbb helyen kiderül az ég, azonban keleten maradhatnak felhősebb körzetek, illetve hajnalban nyugatról frontális felhősáv érkezik.

Az említett felhősáv vasárnap kelet felé vonul miközben vékonyodik, szakadozik a felhőzet, emellett a napsütést gomolyfelhők is megzavarják. A Dunántúlon elszórtan zápor, zivatar kialakulhat.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Az északi, északnyugati szél szombaton erős, helyenként viharos lesz, vasárnap már csak egy-egy helyen erősödhet meg a légmozgás. Zivatarok mentén viharos széllökések is kialakulhatnak.

A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet általában 11 és 16 fok között valószínű, a hidegre hajlamos részeken ennél pár fokkal alacsonyabb értékek is előfordulhatnak.

A legmagasabb nappali hőmérséklet vasárnap többnyire 26 és 30 fok között alakul, a tartósabban felhős, csapadékos tájakon ennél hűvösebb is lehet.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 36. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/36. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 37. héten már 600 millió forintért játszhatnak majd a játékosok.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?