23 °C Budapest
Budapest, 2023. augusztus 14.Caroline Polachek amerikai énekesnõ koncertje a 29. Sziget fesztivál ötödik napján az óbudai Hajógyári-szigeten 2023. augusztus 14-én.MTI/Balogh Zoltán

Így veheted meg a Sziget hetijegyet most féláron: teljesen legális, százával vannak eladó bérletek

2024. augusztus 3. 12:04

Akár féláron is lehet Sziget-bérletet vásárolni a másodpiacról, ugyanis a legnagyobb nemzetközi jegyeladós oldalon jelenleg kb. 75 ezer forintért kínálják a most hivatalosan 155 ezer forintba kerülő belépőket. A napijegyek esetében nem nagyon lehet spórolni, kb. eredeti áron mennek a Ticketswap-en is. Mint a Sziget sajtóosztályától megtudtuk, ők is figyelemmel követik a portálon történt tranzakciókat, sőt, partneri kapcsolatban is állnak velük. Hozzátették, ott is teljesen biztonságos a jegyvásárlás, egyébként pedig a hamisítás, belépő-sokszorosítás ma már nem jellemző - és a csaló jegyeket azonnal kidobja a rendszerük.

2024. augusztus 7-én, szerdán startol el az idei Sziget fesztivál, és augusztus 12-én, hétfőn ér véget a bulisorozat a Hajógyári-szigeten. Az elővételes hetijegyek jelenleg 154 900 forintért kaphatók, a napijegyek ára pedig 38 500 forint.

Aki sokallja ezeket az árakat, de ki szeretne menni a fesztiválra, annak kézenfekvő lehet a másodpiacról beszerezni a belépőt - jellemzően olyanoktól, akik még a korábbi értékesítési szakaszokban, olcsóbban jutottak hozzá, és a mostaninál kedvezőbb áron válnának meg tőle. A legnagyobb ilyen jegyeladós portálon, a Ticketswap-pen most 75 ezer forint körül lehet egy teljesárú Sziget-bérletet megvenni, a napijegyeket viszont jobbára annyiért adják, mint a hivatalos oldalon, vagy még annál is valamivel többért - úgyhogy aki csak mondjuk szerdán nézné meg Kylie Minogue koncertjét, az nagyon nem tud spórolni.

Bérletárak a másodpiacon. Forrás: TicketswapBérletárak a másodpiacon. Forrás: Ticketswap

A nemzetközi jegyportálon zajló tranzakciókat a fesztivál szervezői is figyelik - mint azt a Pénzcentrum most megtudta a sajtóosztálytól.

Természetesen a másodpiaci jegyeladásokra nem lehet teljes rálátásunk, azt azonban tapasztaljuk, hogy az illegális jegyeladásokból adódó problémák jelentősen minimalizálódtak az elmúlt évek során és a jegyüzérek is eltűntek a bejárattól. Köszönhető ez annak is, hogy a Ticketswap rendszerén keresztül, ami egy legális másodpiaci platform, biztonságosan lehet üzletet kötni. A Ticketswap limitálja az ár felső határát, ellenőrzi a jegy és az eladó hitelességét

- közölték. Mint kiderült a Szigetnek partneri kapcsolata van a Ticketswap-pal, melynek SecureSwap rendszere lehetővé teszi, hogy értesítést kapjanak minden, a fesztivált érintő tranzakcióról és az így vásárolt jegyet a Sziget egy új kóddal látja el.

Arra a kérdésünkre, hogy egyébként mennyire jellemző, hogy a fesztiválózók a bejáratnál veszik meg a jegyüket, a Sziget azt közölte, úgy látják, általában a vásárlók egyre tudatosabbak, a jegyeket webshop-on keresztül vásárolják meg, a helyszíni eladás minimális, kivéve az úgynevezett Night Ticket by Revolut jegytípust, ami esténként 11-től féláron enged bejutást a fesztiválra.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Korábban feltűntek a piacon hamisított vagy sokszorosított voucherek, ezeket azonban a rendszerünk azonnal kidobja és az esetek javarészt a rendőrségen végződtek, de ma már az ilyen, problémás jegyek szinte a nullára redukálódtak és a helyszíni jegyüzérek is szinte teljesen eltűntek

- tette hozzá a sajtóosztály.

Címlapkép: Balogh Zoltán, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?