21 °C Budapest
Olimpia 2024: Bejutott a legjobb 16 közé 100 m pillangón Milák Kristóf és Kós Hubert

Olimpia 2024: Bejutott a legjobb 16 közé 100 m pillangón Milák Kristóf és Kós Hubert

2024. augusztus 2. 11:15

Férfi 100 m pillangón Milák Kristóf és Kós Hubert ugrott péntek délelőtt a medencébe az előfutamon. Milák 50,19 másodperccel verte a mezőnyét, Kós negyedikként úszott be a célba saját futamában. Ezzel Milák elsőként, Kós 14. helyen jutott be a középdöntőbe. A szám középdöntőjét 21:05 órakor rendezik, a finálé szombaton lesz.

Kós Hubert nyerte csütörtök este a 200 méteres hátúszást a párizsi olimpián, ezzel megszerezte Magyarország első aranyérmét a francia fővárosban. A 21 éves versenyző a csütörtöki fináléban 1:54.26 perces idővel diadalmaskodott. Így nem volt sok ideje rápihenni a péntek reggeli futamra.

Milák Kristóf az első, Kós Hubert a 14. idővel bejutott a középdöntőbe 100 méteres pillangóúszásban pénteken a párizsi olimpián. A 200 méteren ezüstérmesként záró Milák a hatodik nevezési idővel (50.75 másodperc) rendelkezett ebben a számban, míg a magyar küldöttség első aranyát csütörtökön 200 méteres hátúszásban szállító Kóst a kilencedik helyen (50.84) jegyezték előzetesen.

Mindkét magyar úszó a harmadik előfutamba kapott besorolást. Milák ezúttal is igazolta, hogy a sebessége nem kopott meg, és Európa-rekordjától (49.68) nem sokkal elmaradva, 50.19 másodperces idővel nyert. Kós 51.58-cal csapott célba, Miláké lett a legjobb időeredmény, míg Kós a 14. helyen jutott a középdöntőbe.

Tíz órán keresztül feküdtem az ágyban, de csak pörgött a fejem. Nagyjából három órát tudtam aludni az éjjel, ehhez képest azt gondolom, nagyon jól úsztam, megpróbálok minél többet pihenni estig. Szerintem mindenképpen egyéni csúcsra lenne szükség a döntőbe jutáshoz, de ha nem sikerül, akkor sincs semmi, olimpiai bajnok vagyok, én már megcsináltam, amit kell

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

- nyilatkozta a vegyes zónában Kós. Milák három évvel ezelőtt Tokióban Európa-csúccsal második volt ebben a számban a világrekorddal diadalmaskodó amerikai Caeleb Dressel mögött. A szám középdöntőjét 21.05 órakor rendezik, a finálé szombaton lesz.

Címlapkép: MTI/Kovács Tamás 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 9. 07:41