28 °C Budapest
Versailles, 2024. július 26.Kaizinger Balázs a lovastusa díjugratás zárószámában, a 2024-es párizsi nyári olimpián a Versailles-i kastély kertjében 2024. július 29-én.MTI/Kovács Tamás

Történelmi magyar lovas siker jöhet össze a párizsi olimpián? Még az éremcsatára is esélyes Kaizinger Balázs

MTI
2024. július 29. 13:05

Sárkány Zalán egyéni csúcsa ellenére sem jutott döntőbe 800 méter gyorson. Kaizinger Balázs tíz hibaponttal zárta a lovastusa hétfői zárószámát, még ott lehet az éremcsatában is.

Sárkány Zalán egyéni csúcsa ellenére sem jutott döntőbe 800 méter gyorson a párizsi olimpia úszóversenyeinek hétfői napján. Az élete első olimpiáján szereplő 20 éves sportoló, aki a szombati nyitónapon 400-on egyéni csúccsal a 14. lett, a júniusi belgrádi Európa-bajnokságon élete legjobbjával (7:49.29) kvalifikált ebben a számban. Ugyanakkor számára a legfontosabb az 1500 méter, amelyet csak szombaton rendeznek, így saját bevallása szerint még nem könnyítettek rá az ötkarikás szereplésre.

A bombaerős mezőnyben - köztük a tokiói olimpia első három helyezettjével - az Egyesült Államokban tanuló, de a játékokat megelőzően a veszprémi nyíltvízi úszókkal, Rasovszky Kristóffal és Betlehem Dáviddal készülő Sárkány a 22. idővel rendelkezett. A magyar úszó végül egyéni legjobbját megjavítva 7:48.90 perces idővel futamában a harmadik helyen csapott célba, amivel összesítésben a 14. lett.

A helyezés miatt egy kicsit csalódott vagyok, de azért mégiscsak egyéni csúcsot úsztam. Egészen elképesztő, milyen kemény mezőny jött össze erre a számra, az ifjúsági világcsúcstartó török fiúnak esélye sem volt bekerülni. Az ezerötszázon viszont nagyon reménykedem egy döntőben

- értékelt az MTI-nek Sárkány.

A magyar lovas még az éremcsatába is beleszólhat

Kaizinger Balázs tíz hibaponttal zárta a lovastusa hétfői zárószámát, a díjugratást, így 71,80 hibaponttal fejezte be a párizsi olimpián a Versailles-i kastély kertjében rendezett viadalt. A 45 esztendős Kaizinger, aki a szombati díjlovaglás és a vasárnapi terepverseny után a 45. helyről várta a folytatást, hatodikként lovagolt a pályára. Lovának, a 12 éves herélt pejnek, Herr Cooles Classicónak erőssége ez a szám, ennek megfelelően a párosuk remekül kezdett, az első kilenc akadályt gond nélkül vitte át.

A 10-es és 11-es erőkifejtésnél viszont egymás után négy hibapontos verőhiba következett. Ez azonban nem bizonytalanította el sem a magyar lovast, sem a lovat, a pálya hátralévő részét ismét hibátlanul teljesítették, viszont a 84.78 másodperces idő túl volt az előírt limiten, ezért további két hibapontot kaptak.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

Kaizinger a remek teljesítményével hat lovas után átvette a vezetést, és valószínűleg előrébb tud majd lépni, már csak azért is, mert a díjugratás előtt az állatorvosi vizsgálaton négy olyan párost is kizártak, akik előrébb voltak nála. A 15 órakor kezdődő éremcsatára a legjobb 25 lovas kvalifikálja magát.

Fantasztikus érzés volt ide belovagolni. A ló jó formát mutatott, nem volt fáradt, kitett magáért attól függetlenül, hogy mi lesz a helyezés. Technikás pálya volt

- értékelt az M4 Sportnak Kaizinger, aki elárulta, hazaköltözik Németországból és otthonról készül tovább. Lovassportban 28 év után szerepelt ismét magyar versenyző az ötkarikás játékokon.

Címlapkép: Kovács Tamás, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 8. vasárnap
Mária, Adrienn
36. hét
Szeptember 8.
Kisboldogasszony
Szeptember 8.
A Magyar dal napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?