Új bélyeget nyomtatott a Magyar Posta: ezt ünneplik vele, sokat fog érni ez a kiadvány

Új bélyeget nyomtatott a Magyar Posta: ezt ünneplik vele, sokat fog érni ez a kiadvány

2024. július 26. 18:04

A Magyar Posta Zrt. alkalmi bélyeg kibocsátásával ünnepli az Európai Unió Tanácsának 2024. évi magyar elnökségét. Az alkalmi bélyegkisív 30 000 példányban készült és július 26-tól kerül forgalomba.

A Magyar Posta alkalmi bélyeget bocsát ki, amellyel hazánk második Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét köszönti. A kilenc bélyegből álló alkalmi bélyegkisíven és a hozzá tartozó borítékon a magyar elnökség hivatalos logója és arculati elemei jelennek meg. Az alkalmi bélyegkisív Elekes Attila André tervei alapján, 30 000 példányban a Pénzjegynyomda Zrt-ben készült, és július 26-tól vásárolható meg a Filapostán, a filatéliai szakszolgálatokon, egyes postahelyeken és a www.posta.hu-n 8370 forintos áron.

Magyarország 2024. július 1-je óta második alkalommal tölti be az Európai Unió Tanácsának soros elnöki tisztségét. A soros elnökségek rendszere az európai integráció kezdetéig nyúlik vissza, a kiemelt szerepnek köszönhetően pedig a 27 tagállam mindegyike fél évre a kontinens politikai középpontjába kerül, ezzel meghatározva az EU által követendő általános politikai irányvonalakat és prioritásokat. Az elnöki posztot nem egy személy, hanem egy egész ország tölti be, akiknek a munkája közvetlenül kihat a világ legnagyobb egységes piacára, környezetvédelmére, biztonságára és 440 millió ember életére. Magyarország 2024. július – december között ragadhatja magához a stafétabotot.

Az ünnepi bélyeg bemutatására szervezett sajtóeseményen a Magyar Posta Zrt. elnök-vezérigazgatója elmondta, hogy az Európai Unió, és annak érték- és életközössége a Posta számára a kezdetektől fogva kiemelt jelentőséggel bír. A Társaság vezetője emlékeztetett arra, hogy jelent meg már bélyeg 2011-ben is, az első magyar elnökség alkalmával, de megosztotta azt is, hogy legelőször, több mint 20 éve tisztelgett a Vállalat az egyesülés előtt, több bélyeggel állítva emléket a magyar európai uniós csatlakozás mérföldköveinek.

Az előkészületek lépéseit többek között olyan bélyegsorozat is köszöntötte, ahol a csatlakozási időpont közeledését szimbolizálva, eltérő időpontot mutató, az unió 12 csillagát magába foglaló logót óraszámlap formájában örökítették meg, és végül a május 1-jei csatlakozásunkat a bélyegen szereplő négy bélyegképet átölelő óraállás tette teljessé. Most, a második magyar elnökséget köszöntő bélyeg egyszerre szimbolizálja a magyarok kreativitását és az Unió országainak összetartozását is. A magyar elnökség logóját az idén ötven éves Rubik-kockaTM inspirálta, amelynek jogait a Spin Master Toys UK Limited bocsátotta rendelkezésre.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Több mint húsz éve őrizzük bélyegeinken azokat a mérföldköveket, amelyeket közös történelmünk formált, ezzel örökre emléket állítva azoknak a pillanatoknak, amelyek közelebb hozták a nemzeteket, erősítve az egység és a közös jövő iránti elkötelezettséget. A mai napon bemutatott bélyegkisív egy újabb eleme annak az összetartozásnak, amelyet az európai eszmék és értékek hívtak életre.” –mondta dr. Balczó Barnabás, a Magyar Posta elnök-vezérigazgatója.

Címlapkép forrása: MTI/Vasvári Tamás

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 7. 19:17