31 °C Budapest
Mogyoród, 2024. július 18.A célegyenes a Forma-1-es Magyar Nagydíj kezdete elõtti napon a mogyoródi Hungaroringen 2024. július 18-án.MTI/Czeglédi Zsolt

Horror árak az F1 Magyar Nagydíjon: kétezer forint a sör, 5500 a sült kolbász, 1900 a sült krumpli

2024. július 19. 12:35

Elképesztő árakkal találkozott olvasónk a Forma 1-es Magyar Nagydíj helyszínén: ez még egy dolog lenne, de az eurót is igen érdekesen váltják a száguldó cirkusz büfései.

Örömünnepet ülnek ezen a hétvégén a gyorsasági autóversenyek királykategóriájának, a Forma 1-nek a rajongói, mint 1986 óta minden évben, a száguldó cirkusz most is ellátogat a mogyoródi Hungaroringre, hogy versenyezzen egyet. A versenyhétvége telt házas, minden jegy elkelt: ma, vagyis pénteken már meg is kezdődnek a szabadedzések, szombaton az időmérő edzésre, míg vasárnap magára a Nagydíjra kerül majd sor a versenypályán.

A Pénzcentrum olvasóitól azonban olyan képeket kapott, amely mint minden évben, most is megmutatja, hogy ezt a rendezvényt nem a vékony pénzű rajongóknak találták ki. A birtokunkba jutott képek alapján pedig az is elmondható, hogy a pénzváltás sem éppen az erőssége a kinti árusoknak.

Mint az alábbi képen is látszik, a F1 szerződött partnere, a Heineken egy korsó sörért (ami itt valamiért 0,5 liter, nem a már évek óta megszokott 0,4) 1950 forintot kér, a valamivel kisebb dobozos sör 1650 forint. Kapható még a sima dobozos, ami megegyzik a korsó sör árával, de ugyanennyibe kerül a 0%-os nedű is, szintén 1950 forintért. Ja, és kaphatunk citromos Gössert is, ez 1250 forint egy dobozzal.

sörök árai a Forma 1-es Magyar Nagydíjon, a Hungaroringen. 
fotó: olvasóisörök árai a Forma 1-es Magyar Nagydíjon, a Hungaroringen. fotó: olvasói

Ennél jóval húzósabbak az ételek árai. Mint olvasónktól kapott fotón is látszik, már egy szál kolbászért is 5500 forintot kell kicsengetni, ha pedig óriás bagettben kérjük, majdnem hatezer forintba kerül mindez. Egy dupla húsos hamburger 5 400 forint, de van grillezett csirkemell, ami kenyérrel és uborkával szintén egy ötezres. A hasábburgonyát sem ússzuk meg 1 900 forint alatt, de még a szószok adagjáért is 500 forintot kérnek az olvasónk által fotózott büfében.

ételárak a Forma 1-es Magyar Nagydíjon, 2024. 
Fotó: olvasóiételárak a Forma 1-es Magyar Nagydíjon, 2024. Fotó: olvasói

A kapunk kívüli büfénél pedig 2000 forint egy korsó Heineken, és 5 cent Jäger, Jim Beam vagy Finladia 3000 forint. A fél literes üdítőkért 1100 forintot kérnek:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

Érdemes emellett megfigyelni, hogy az árakat euróban is feltüntették, de a váltás mintha eltérne a hivatalos devizaárfolyamoktól: ma reggel egy euró 390 forint körül volt, azonban ha kiszámoljuk már a legfelső tételt, egész más jön itt ki. 16 euró a Pénzcentrum hivatalos devizaváltója szerint 6 200 forint, de az előbb már említett 500 forintos szószokra sem jön ki a másfél eurós matek. A vendéglátósegység inkább a 350 forint körüli árfolyammal számolhat.

Címlapi kép: Czeglédi Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 3. kedd
Hilda
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?