23 °C Budapest
North American Beaver (Castor canadensis) Photographed in Denali National Park.

Nem vicc, hód támadott egy gyanútlan nőre Budapesten: komoly a sérülése, sokáig kell kórházba járnia

2024. július 15. 17:25

Hód harapott meg egy nőt Budapesten. A Népszigeten sétáltatta a kutyáját, a kánikula miatt belegázoltak a térdig érő Dunába. Fél perce lehettek bent, amikor a hód nekiütközött a nő lábának és azonnal harapott. Jól van, de azóta is naponta jár kórházba és különböző oltásokat kap. A hód védett állat, az elmúlt évtizedben, folyamatosan nőtt a számuk Budapesten.

Nem mindennapi harapásnyomokat szerzett néhány nappal ezelőtt egy kutyáját sétáltató nő a Népszigeten, nem messze az újpesti vasúti hídtól. A nagy meleg miatt térdig belement a vízbe, amikor egy állat nekiütközött, majd éles fájdalmat érzett. Azonnal kiszaladt a vízből, amikor visszanézett, még látta a hód fejét, és azt, ahogy elúszik. Nagyon fájt a lába, egyből orvoshoz ment, azóta is naponta vissza kell járnia. A történtekről nem akart nyilatkozni, történetét egy megválasztott önkormányzati képviselő, Nagy Dávid tette közzé, és az RTL Híradónak elmondta:

A hölgy jelenleg oltásokra jár az ÁNTSZ-be, különböző kezeléseket kap. Ezek kicsit, közepesen fájdalmasak, úgyhogy semmikép sem kellemes élmény.

A környéken évek óta rendszeresen látják a hódokat, de ilyen még nem történt. A hódtámadás híréhez a közösségi médiában több száz hozzászólás érkezett. A megtámadott nő is írt néhány sort, többek között azt, hogy egyetlen másodpercig sem hibáztatta az állatot a támadásért, mert ő maga ment be az életterébe. A konfliktusok elkerülése miatt sokan figyelmeztető táblák kihelyezését javasolják a Népszigeten.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Tini unokájával közösen ad ki könyvet a 77 éves, Pulitzer-emlékdíjas fotóművész (x)

Révész Tamás 20 évnyi amerikai élet után visszatért Magyarországra és az újabb könyve már itthon, Budapesten készült.

NAPTÁR
Tovább
2024. augusztus 20. kedd
István
34. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. augusztus 20. 19:35