Beautiful orange tabby cat sniffing a lucky four leaf clover. Finding a lucky or special cat concept.

Még nem nyugodhat meg: simán elbukhatja a pénzét a Hatoslottó legújabb nyertese?

2024. július 7. 16:25

Hatalmas összegű főnyereményt sorsoltak ki vasárnap délután a Hatoslottón. A nyertes 601 415 630 forintot vihet haza a „4; 8; 11; 23; 30; 42" számsorozattal. A szabályok értelmében viszont nem volt elegendő csupán a megfelelő számokat bejelölni. A nyerteseknek 90 napon belül jelentkezniük is kell a Szerencsejáték Zrt.-nél, és helyesen kell válaszoliuk a feltett kérdésekre.

Hatalmas összegű főnyereményt sorsoltak ki vasárnap délután a Hatoslottón. A nyertes több mint 601 millió forintot vihet haza a „4; 8; 11; 23; 30; 42" számsorozattal, de még van teendője addig, míg a számlájára utalja a Szerencsejáték Zrt. a pénzt..

A szerencsés játékos egészen pontosan 601 415 630  forintot kaszált a hatos lottó 27. játékheti sorsolásán, amivel csatlakozhatnak a milliárdos magyarok elit klubjához. Van azonban előtte még némi tennivaló, például meg kell keresniük a nyertes lottószelvényt.

A szabályok értelmében ugyanis nem elegendő csupán a megfelelő számokat bejelölni. A nyertesnek, jelen esetben nyerteseknek külön-külön, 90 napon belül jelentkeznie kell a sorsolás napjától számítva a Szerencsejáték Zrt.-nél. Azaz

2024. október 5-éig mindenképp értesíteniük kell a lottótársaságot, hogy igényt tartanak a Hatoslottó főnyereményére.

Mint ismert, a nemzeti lottótársaság a rendkívül nagy, 300 millió feletti nyeremények esetére külön telefonszámot biztosít, amit nagynyertes-vonalként emlegetnek, ez a következő: 06 20/933 06 30. Erre az egyedi hívószámra azért van szükség, mivel a Szeremncsejáték Zrt. nagy hangsúlyt fektet arra, hogy óvja a nyertesek anonimitását.

Ezen a vonalon a társaság illetékes munkatársa már várja a hívást, aki az első telefonbeszélgetés során először is meggyőződik arról, hogy a vonal túlsó végén valóban a nyertes van. Az azonosítást a játékszelvényen lévő információk segítik, ezeken ugyanis számos olyan adat található, amit csak a szelvény birtokosa ismerhet, ezért könnyűszerrel tudnia kell a választ például a következő kérdésekre:

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

  • Hol és mikor játszotta meg a szelvényt?
  • Hány mezővel játszott?
  • Mi volt a harmadik mező harmadik száma?
  • Mi volt a negyedik mező legkisebb száma?

A nyeremény felvételéhez továbbá egy személyes találkozóra is szükség van, ennek egyeztetésére a „tesztkérdésekre” adott helyes válaszok után kerülhet sor. A kifizetési eljárás lefolytatására a Szerencsejáték Zrt. által meghatározott helyen és időben kerül sor. A találkozón első lépésként – a játékszelvényen található biztonsági azonosító kód ellenőrzése céljából – elkérik a játékos szelvényét, és átfuttatják azt egy terminálon éppúgy, ahogyan a lottózós ellenőrizné, amikor a lottózóban valaki a kettes találatát szeretné beváltani. Ezután pedig rögzítik a nyertes személyes adatait (ezeket természetesen a későbbiekben titkosan kezelik). 

A nyeremény kifizetése minden esetben banki átutalás útján történik, magyarországi lakossági forint folyószámlára. A Szerencsejáték Zrt. felhívja arra is a figyelmet, hogy a nyereményfelvétel után nem tartják a kapcsolatot a nyertesekkel. A Pénzcentrum pedig azt javasolja a nyeres(ek)nek, hogy a nyereményt mindenképp több bankszámlára, lehetőség szerint valamelyik privát banki szolgáltatóhoz utalják, és gondoljanak a költekezés mellett arra is, hogy egy ekkora összeg komoly felelősséggel jár, amihez érdemes pénzügyi- és/vagy befektetési tanácsadó segítségét is kérni.

Ha a játékos telefonon keresi fel a társaságot, a szelvényen található információk alapján meggyőződnek róla, hogy valóban a lottónyertessel beszélnek. Ezt követően kezdődik el a kifizetési eljárás, amely során lehetőség van személyes találkozásra. Ekkor kerül leadásra az eredeti szelvény, amelyet mégegyszer megvizsgálnak a Szerencsejátékl Zrt.-nél. Sikeres beazonosítás esetén a személyes adatok egyeztetése után megindul a nyeremény kifizetési folyamata

KATTINTS! Friss hírek, nyerőszám kereső HATOSLOTTÓ aloldalunkon

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
A Hatoslottó nyerőszámai a 39. héten

Kihúzták a Hatoslottó 2024/39. heti nyerőszámait. Ezen a játékhéten sem volt telitalálat, így a 40. héten több mint egy milliárd lesz a főnyeremény.

Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 5. szombat
Aurél
40. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 5. 19:26