Idősebb nő boldogan túrázik az írországi hegyekben, egyedül utazik vagy élvezi a szabadságot és a függetlenséget.

Íme a legális nyugdíjtrükk: egyre többen vágnak bele, százezreket kaszálnak

2024. október 20. 19:04

Az év 42. hetén sem volt hiány hírekből. A héten legolvasottabb cikkünk a nyugdíjbiztosításokat összehasonlító írásunk volt, azután, hogy nemrég kiderült: a kormány legújabb tervei szerint lehetővé tenné, hogy 2025-ben az nyugdíjpénztári megtakarításokat lakáscélra sarcmentesen fel lehessen használni. De sokakat érdekelt az üvegvisszaváltásról szóló cikkünk is, amelyben a Pénzcentrum szavazásának eredményeit, illetve olvasónk véleményét ismertettük. Ez a Pénzcentrum heti hírösszefoglalója, amelyben bemutatjuk még egyszer a hét legolvasottabb és/vagy legérdekesebb anyagait.

Sok pénzt hozhat a konyhára a legális nyugdíjtrükk: egyre többen vágnak bele, százezreket kaszálnak

A kormány legújabb tervei szerint lehetővé tenné, hogy 2025-ben az nyugdíjpénztári megtakarításokat lakáscélra sarcmentesen fel lehessen használni. A jelenlegi tervezet szerint a nyugdíjbiztosításokat ez nem érintené, és még bizonyos mértékű kamatadó is terheli ezt a megtakarítást. Pedig Magyarországon rengetegen rendelkeznek ilyen szerződéssel és az utóbbi években a biztosító társaságok jelentős bővülést is tapasztaltak. Mi állhat a háttérben? A Pénzcentrum friss körképéből kiderül, hogy hol szignifikánsan népszerűbb ez a megtakarítási forma, milyen a szerződők korösszetétele és a nemek aránya

Máris megszületett a döntés: óriási változás jöhet az új üvegvisszaváltási rendszerben?

A Pénzcentrum olvasói elsősorban nagyobb lakóparkokba, pályaudvarokra és plázákba helyeznének el üvegvisszaváltó automatákat. De sok szavazat érkezett a nagyforgalmú közparkokra is, ahogy sokan szeretnék, hogy a MOHU széles körben, a lakosság számára is biztosítson mobil üvegvisszaváltó automatákat (autókon).

Befuccsolt az ősi magyar lakástrükk? Most már nagyon ráfázik, aki így akar túladni az ingatlanán

A „megvesz-felújít-elad” az elmúlt évek egyik sláger befektetési formájának számított az ingatlanpiacon. Az olcsón megvásárolt ingatlanok értékesítéséből, kis ráfordítással sokszoros hozamot vártak a „house flippingezők”. Azonban úgy tűnik, hogy a durva ingatlan áremelkedéssel és az építőipar problémáival fűszerezve a flipping biznisz is egyre bizonytalanabbá válik.

0 forintért vásárolnak méregdrága telefont, tévét magyarok tömegei: ezen azért nagyot nyernek

2024-ben jelentősen megnőtt az áruhitelek iránti kereslet Magyarországon - az idei év első nyolc hónapjában az újonnan kihelyezett összeg, a szerződések száma és az egy szerződésre jutó átlagos hitelösszeg is emelkedést mutat a 2022-2023-as adatokhoz képest. Az általunk megkérdezett áruházaktól ugyanakkor megtudtuk, hogy a vásárlók nem csak a 0%-os hiteleket keresik - sokan annak is örülnek, ha a konstrukció csak közelíti a kamatmentességet. 

A 13 legfontosabb kérdés és válasz a nyugdíj megtakarítások lakáscélú felhasználásáról 2025-ben

2025-ben az önkéntes nyugdíjpénztárakban lévő megtakarításokat adómentesen lehet majd felhasználni lakhatási célra. Összegyűjtöttük az eddig tudható legfontosabb tudnivalókat, és mutatjuk azt is, milyen hatásai lehetnek a lépésnek.

Lerántjuk a leplet Magyarország új slágertermékeiről: ezzel etetnek minket valójában a boltok

A Halloween feltartóztathatatlanul betört Magyarországra is, és erre természetesen az élelmiszeripari szereplők is minden évben reagálnak. A boltok polcain találhatunk fekete majonézt, tésztát és krémtúrót is, és egyre gyakrabban láthatjuk felbukkanni a termékeket az influenszereknél. A Pénzcentrum videoblogjának, a CashTagnek legújabb részében megkóstoltuk őket, és szakértővel beszéltük át, mekkora létjogosultsága van az extrém módon színezett élelmiszereknek.

Kapkodnak a melósok után ezek a cégek év végén: 400 ezer a fizetés, végzettség nem, csak jogsi kell

A futár és csomagküldő szakma a folyamatosan növekvő e-kereskedelem miatt kiemelkedő fontosságra tett szert. Az ilyen típusú munkát végzők feladata a csomagok gyors és hatékony kézbesítése, amelyhez számos különböző cég kínál munkalehetőséget. Vannak olyan vállalatok, amelyek kifejezetten erre specializálódnak (pl. UPS, DHL, DPD), és olyan cégek is, amelyek más profiljuk mellett biztosítják a házhozszállítást (pl. éttermek, e-kereskedelmi cégek). Magyarországon futárként az átlagos bruttó kereset 270 000-400 000 forint között mozog, a juttatások és a borravaló mellett. A munkához általában B kategóriás jogosítvány és jó tájékozódási képesség szükséges.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Két évtized után újra lehet magyar pilóta a Forma-1-ben: exkluzív infó jött a száguldó cirkuszról

Az autósportok, különösen a Forma-1 világa a luxus sportok kategóriájába tartozik, ahol az elképesztő sebesség és adrenalin mellett a résztvevők családjai is hatalmas anyagi áldozatokat hoznak. A tehetség kibontakoztatása, a versenyzés lehetősége, és a sportág csúcsára való eljutás gyakran sok éves anyagi befektetést igényel, amely kétséges, egyáltalán megtérül-e valaha. Ráadásul a költségek már a kezdetektől fogva meghökkentőek lehetnek. Milyen összegek mozognak 2024-ben az autósportban? És vajon 20 év után újra láthatunk magyar versenyzőt a Forma-1-ben? Ezekről a kérdésekről beszélgettünk a Motorsport Talent Management ügyvezető igazgatójával, Őry Tamással.

Érik a totális összeomlás: elismerték, ekkor teljesülhet Nostradamus szörnyű jóslata

A mérséklési célok és az alkalmazkodási kihívások összehangolása az uniós politika legfontosabb feladata a jövőben az éghajlatváltozás kapcsán. Erről tárgyaltak a szakemberek a Régiók Európai Bizottsága (CoR) Helsinkibe kihelyezett bizottsági ülésén, ahol az éghajlati kockázatok kezelése került fókuszba, az emberek és a jólét védelme megközelítésében. A Környezetvédelem, Éghajlatváltozás és Energiaügy (ENVE) szakbizottság ülésén mi is résztvettünk online, ahol egyértelművé tették: Európa éghajlat-politikai célja a 2050-ig megvalósítandó klímasemlegesség, ami a véleménytervezet szerint biztosíthatja az utat a fenntartható, igazságos és virágzó társadalom felé.

Agyad eldobod: ennyibe kerül 5 nap Szegeden egy 4 fős családnak az októberi hosszú hétvégén

Ha Szegedet választjuk úti célnak az októberi hosszú hétvégére, akkor a szállás, étkezés és a programok költségei gyorsan összeadódhatnak. A város látnivalói és a Napfényfürdő Aquapolis vonzó programlehetőségeket kínálnak, de egy négytagú család számára az 5 napos kiruccanás komoly anyagi megterhelést is jelenthet. Cikkünkben részletesen bemutatjuk, mennyibe kerülhet a szállás, étkezés és fürdőlátogatás Szegeden egy kellemes őszi vakáció során.

Ártatlan hobbinak tűnhet, de milliós csekk és börtön is járhat érte: ezt rengeteg magyar benézi

A graffitizés sokak szemében művészet, mások számára viszont rongálás – ez persze sokszor a technikától és a kivitelzéstől is függhet. Mi anélkül, hogy állást foglalnánk a kérdésben, igyekeztünk megvizsgálni, hogy milyen jogi keretek szabályozzák jelenleg Magyarországon a graffitizést, milyen büntetési kategóriába tartozik ez a tevékenység, léteznek-e legális formái, és igyekeztünk utánajárni annak is, hogy évente mennyi falfirkát távolítanak el a hatóságok.

Új korszak jön a magyar éttermekben, szállodákban: a fizetést is érinti, erre készüljenek a vendégek

Sok szempontból előremutatónak tartják a nemzetgazdasági minisztérium által a napokban bejeentett turisztikai deregulációs program tervét a megkérdezett vendéglátóipari szakemberek - ezt egymástól függetlenül mondták a Pénzcentrum kérdésére. Flesch Tamás, a Magyar Szállodák és Éttermek Szövetségének elnöke az airbnb-szabályozást emelte ki, Kovács László, a Magyar Vendéglátók Ipartestületének elnöke szerint pedig a borravalós terminálokkal semmi dolguk nem lesz az éttermeknek. Ám van olyan pontja is a csomagnak, amin azért szerinte még lenne mit finomítani.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 20. vasárnap
Vendel
42. hét
Október 20.
Missziók Világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. október 20. 16:10