Budapest, Magyarország - 2018. október 7: A Budát és Pestet a Dunán keresztül összekötő Erzsébet híd látképe.

Kocsival hordod visszaváltani a palackokat? Fontos dolgot közölt a MOHU: erről kevesen tudnak

2024. október 13. 19:04

Az év 41. hetén sem volt hiány hírekből. A héten a leginkább az palackvisszaváltás borzolta a kedélyeket, lapunk elsőként számolt be róla, hogy jelenleg 10 MOL benzinkúton üzemel visszaváltó automata, de további bővítés várható. Aztán ismét itt a poloskaszezon, cikkünkben hasznos tippeket adtunk, melyekkel hatékonyan védekezhetünk ellenük. De az is kiderült, hogy érik a magyar nyugdíjasok legnagyobb tragédiája, ugyanis egy albérlet szinte megfizethetetlen a magyar nyugdíjból. Foglalkoztunk azzal is, hogy vajon tényleg egy tollvonással elvehetik majd bárki házát, lakását a jövőben? Összegyűjtöttük a legfontosabb, legérdekesebb, legolvasottabb híreket, cikkeket 2024 41. hetéből.

Te is kocsival hordod visszaváltani a palackokat? Fontos dolgot közölt a MOHU: erről kevesen tudnak

Első körben jelenleg 10 MOL benzinkúton üzemel visszaváltó automata - tudta meg a Pénzcentrum a MOHU-tól. A vállalat a töltőállomásokon felméri az igényeket, de azt is látják, a klasszikus bevásárláshoz köthető helyszíneken váltják vissza inkább az emberek a palackokat, dobozokat. Hogy gyarapodik-e még a kutakon lévő REpontok száma, arról az igényfelmérést követően dönthetnek.

Érik a poloskainvázió Magyarországon: 14 fillléres házi praktika poloska ellen

lyenkor ősszel, a hűvösebb idő beköszöntével megindul a poloskainvázió, a büdösbogarak, menedéket keresve, nagyobb szában jelennek meg otthonainkban is. Noha sem a zöld vándorpoloska, sem pedig az ázsiai márványpoloska nem veszélyes az emberre, sokan mégis inkább szabadulnának tőlük. Cikkünkben ezúttal átfogó összefoglalót kívánunk adni a poloska elleni védekezési lehetőségekről. Poloska ellen jól jöhet a poloska csapda, a kézi összegyűjtés, de sok kellemetlenségtől kíméljük meg magunkat, ha poloskariasztó növényekkel vesszük körbe otthonunkat. 

Érik a magyar nyugdíjasok legnagyobb tragédiája: otthonuk is rámehet, ha nem lépnek

Hódít a nyugdíjasok lakótárs keresése Amerikában, Magyarországon pedig az idősek 60 százaléka akkor sem változtat a lakhatási helyzetén, ha nehezen fedezi a háztartás kiadásait. Ha nincs saját ingatlan, egy albérlet szinte megfizethetetlen a magyar nyugdíjból és a tulajdonosok sem feltétlenül nyitottak korosabb bérlőkkel szerződni. A statisztikák szerint 637 ezer 65 év feletti ember él egyedül hazánkban. Szakértőket kérdeztünk az idős generáció lakhatási kríziséről.


8000 forintért fog a Penny mobiltelefont árulni

7999 forintért árul mobiltelefonokat árlni csütörtöktől a Penny. A klasszikus, manapság sokszor 'buta telefonnak' nevezett kütyü klasszikus dizájnnal, nagy nyomógombokkal rendelkezik, ezért teljesen ideális lehet idősebb, a technikai újításoktól ódzkodó szülőknek, nagyszülőknek. Igaz, az ilyen típusú készülékek kihalóban vannak, még mindig vannak olyan élethelyzetek, amikor egy ilyesféle telefon is bőven megteszi. 

Ha ez így megy tovább, az euró önmagát vezeti be Magyarországon

Nem lehet kizárni azt, hogy előbb vagy utóbb 500 forintba fog kerülni egyetlen euró, de simán elképzelhető, hogy addigra sokkal inkább fizetünk majd euróval itthon, mint forinttal - mondta a Pénzcentrum Videoblogjának, a CashTagnak adott elemzésében Virovácz Péter, az ING vezető elemzője. Hornyák József, a Portfolio makroelemzője pedig úgy fogalmazott a forintgyengülésről, hogy a költségvetés állapota nem nagyon vezethetett máshová.

Ezért a fizikai melóért jár álomfizetés Magyarországon

Több mint 830 ezer forintot vittek haza nettóban átlagosan a legjobban kereső magyarországi fizikai munkások - derült ki a KSH első féléves adataiból. Ez még a többi topkereső melóshoz képest is kiugró, de az talán megmagyarázza, hogy a Tolna megyében dolgozóké a csúcsfizetés, ennek pedig vélhetően köze van a paksi atomerőműhöz. Megnéztük, melyik megyében mennyit visznek haza a fizikai munkások, és egy országos összevetésben a top10 nemzetgazdasági ágat is összeszedtük. Kiderült, ha valaki jó szakmát választ, kimagaslóan kereshet egy-egy megyében.

Tényleg semmit sem ér valójában Magyarország aranytartaléka?

Nem nagyon ajánlják a monetáris arany piacon keresztüli vételét és felhalmozását a jegybankárok - mondta a Pénzcentrumnak Bod Péter Ákos, amikor Magyarország frissen megemelt aranytartalékáról kérdeztük. Az MNB korábbi elnöke szerint a hitelminősítők vagy befektetők nem nézik a devizatartalék összetételét, így nem számít, mennyi aranya van egy-egy országnak. Hozzátette: a tartalékolás szerinte a lakosság felé lehet egy üzenet, hiszen az átlagember el tud képzelni egy nagy halom aranytömböt. Molnár László, a GKI Gazdaságkutató Zrt. vezérigazgatója pedig arról beszélt: az arany tartása költséges, hiszen tárolni, őrizni kell, ellenben nem termel hasznot, szemben más lehetséges tartalékelemekkel.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

 

 

 

 

 

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 13. vasárnap
Kálmán, Ede
41. hét
Október 13.
"Öltözz ki!" nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?