17 °C Budapest

Kész, vége! Befuccsolt a kormány "mintaprojektje"

Pénzcentrum
2013. február 20. 09:03

Az eddig felépült nyolvcan ház lesz az összes, ami megvalósulhat a kormány grandiózus, eredetileg ötszáz házas adóslakótelepéről szőtt álmából - értesült a Blikk. A lap az építkezés alvállalkozóitól úgy értesült, hogy a beruházás második ütemét leállították, nem épül több ház a telepen.

"Az építkezést szervező belügyesek azt mondták nekünk, hogy ne is reménykedjünk újabb megbízásban" - nyilatkozta a Blikknek az építkezésen dolgozó egyik alvállalkozó. Azaz a már szerkezetkész, márciusban átadásra kerülő nyolcvan házon kívül tudomása szerint továbbiak már nem épülnek.

A belügyminisztérium a lap megkeresésére annyit reagált, hogy a telep bővítéséhez újabb kormányhatározatot kell hozni. "A kabinet elemző jelentést kért a megépült lakóházakba beköltöző családok beilleszkedéséről, és előterjesztést a házépítések folytathatóságáról" - válaszolta nekik egy illetékes. Azaz, ha lesz is döntés a folytatásról, az az első lakók március végi beköltözése után hónapokkal születhet csak meg.

 

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 24. kedd
Gellért, Mercédesz
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?