Tolakodnak a befektetők: ebből senki nem akar kimaradni!

Pénzcentrum
2008. szeptember 9. 14:00

A nemzetközi ingatlan befektető vállalatok a kedvezőtlen tengerentúli és nyugat-európai eredmények következtében világszerte kutatják az egyéb kedvező befektetési lehetőségeket. Nincs ez másképp az egyik legnagyobb ír ingatlanbefektetési vállalatnál, a Parker Green-nél sem, ahol nemzetközi tanácsadó testületet állítottak fel a terjeszkedési tervek kidolgozására.

A testület korábbi politikusokból és nemzetközi hírnévvel rendelkező nagyvállalatok korábbi vezetőiből áll, akik elsőszámú célpontként a Földközi-tenger ölelésében fekvő kis szigetországot, Máltát jelölték meg. Az írek felvették a kapcsolatot a nagyobb máltai ingatlanügynökségek képviselőivel és felmérték az országban rejlő adottságokat.

A nemzetközi terjeszkedés egyik lépcsőfokának tekintik Málta ingatlanpiacának megismerését és meghódítását, ugyanakkor a jelenlegi - tengerentúlra és Nyugat-Európára koncentráló - portfolió is színesedik. A kedvezőtlen nemzetközi hatásokat korábban jobban megérezte a társaság, ezért a testület a nemzetközi kapcsolatok szélesítése mellett döntött.

A kis szigetország stabil gazdasággal rendelkezik és a nemzetközi kereskedelmi kapcsolatok során már letette a névjegyét. Az előrejelzések szerint Málta azon országok közé tartozik, ahol a gazdasági növekedés fenntartásának közép- és hosszú távon a legnagyobb a valószínűsége. Az ország olyan természeti adottságokkal rendelkezik, amely a befektetők számára még vonzóbbá teszi, nem véletlen, hogy a kormány évről-évre egyre többet költ a turizmus fejlesztésére.

A nemzetközi befektetők Máltára is kiterjesztették a szárnyukat. A kis országban az elmúlt húsz évben meghatszorozódtak a lakásárak és bár a nyugat-európai hatások következtében most kisebb megtorpanást tapasztaltak a kilátások egyértelműen pozitívak.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 20. péntek
Friderika
38. hét
Szeptember 20.
A gyermekek világnapja
Szeptember 20.
Biztosítási világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?