Negyedannyit érnek csak a lakások! Elszámolták magukat a németek...

Pénzcentrum
2008. augusztus 4. 14:00

Az elmúlt néhány hónapban a német főváros ingatlanpiacáról szóló híradásokból arról értesülhettünk, hogy Berlin végre felébredt csipkerózsika álmából, és amíg a kontinens más nagyvárosaiban a sebeiket nyalogatják a beruházók, addig a korábban kettéosztott főváros újra a nemzetközi érdeklődés középpontjába kerülhet.

A növekvő számú luxusberuházás jótékony hatással van az egész város lakáspiacára, de a közelmúltban a Reuters által beharangozott tízezer eurós (2,3 millió forintos) négyzetméterárak erős túlzásnak bizonyultak. A városközpontban (Die Mitte) egymást érik a modern építkezések, de a tavaly év végi felmérések szerint az átlagos négyzetméterár 2620 euró (600 ezer forint) volt a német fővárosban.

Az elmúlt egy-két évben már több új építésű beruházás is átadásra került, de több olyan nevekre keresztelt fejlesztés, mint a Fellini, Oxford és a Fehrbelliner is építés alatt áll még és legkésőbb 2010-re készülhetnek el. A fejlesztők a markáns fantázianevek kiválasztásával az épületek kialakítása során alkalmazott magas színvonalat kívánják sugározni.

Berlin látképe (Forrás: overseaspropertymall.com)
A Fellini egy olasz stílusban épülő komplexum, ahol luxus belső kialakítással, első osztályú berendezésekkel és tágas lakásokkal találkozhatunk. A több emeletes épületekben egyaránt kerülnek kialakításra 1, 2 és 3 szobás lakások, az alapterület 60 és 260 négyzetméter között változik. A fejlesztő internetes oldalán közzétett értékesítési táblázat szerint az átlagos négyzetméterár körülbelül 4 ezer euró (920 ezer forint).

A többi belvárosi projekt is rendkívül jó elosztású tágas, teraszos lakásokat kínál a vásárlóknak. Az értékesítési listák azonban arról tanúskodnak, hogy a kínálati négyzetméterárak meg sem közelítik a minden előzmény nélkül bejelentett 10 ezer eurót (2,3 millió forintot). A beruházók elmondták, hogy a lakások többségét sikerül még az átadás előtt értékesíteni és a belföldi vásárlók mellett megjelentek a spanyol, az olasz, a lengyel és a francia vásárlók is.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A belvárosi fejlesztések ugyan drágábbak valamennyivel, de nem képesek az egész városra vonatkozó átlagárat jelentős mértékben befolyásolni. Akadtak már intő jelek is a német ingatlanpiacon, amikor az egyik legnagyobb fejlesztő a közelmúltban anyagi gondok következtében kénytelen volt áron alul megszabadulni egy fejlesztési területtől, de általában véve nem ez a jellemző.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 19. csütörtök
Vilhelmina
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?