14 °C Budapest
Közelkép egy székről egy diák asztalán egy középiskolai osztályteremben.

Már borítékolható a káosz a magyar iskolákban? Ez vár szeptembertől a diákokra, sok még a kérdőjel

2024. augusztus 26. 09:02

Egy héttel az iskolakezdés előtt több iskolában még mindig nem tudják, hogy fogják beszedni a gyerekektől a mobilokat, és biztonságosan tárolni azokat. Egy igazagtó szerint minden rájuk van hagyva, a tantestületnek kell dönteni a kérdésben.

Egy héttel az iskolakezdés előtt több iskolában még mindig nem tudják, hogyan valósítják meg a mobil- és okostelefonok használatát korlátozó rendeleti előírásokat - írja a Népszava. A lapnak egy budapesti általános iskola igazgatója azt mondta, mindeddig semmilyen tájékoztatást nem kaptak a tankerületi központtól. Úgy látja, „minden rájuk van hagyva”, a tantestületnek kell kitalálnia a tanévkezdő értekezleten, hogyan fogják a diákoktól reggel beszedni, biztonságosan tárolni és délután visszaadni az eszközöket.

Egy másik iskolából azt a tájékoztatást kapták: az intézményvezetés a tankerületi központhoz fordult a felmerülő kérdésekkel - mint a biztonságos tárolás, adminisztratív feladatok, ha egy eszköz eltűnik vagy megkárosodik, kit terhel a felelősség, stb. - kapcsolatban, de a tankerület sem tudott érdemi válaszokat adni.

Más iskolákban azt tervezik, hogy az aulában állítanak fel zárható szekrényeket, az alsós tagozatokon pedig az osztályok saját tantermeiben - a tiltott eszközöket a tanárok fogják beszedni az első óra előtt, de ehhez házirendet kell módosítani, amit a diákönkormányzatnak is véleményeznie kell, de ez szeptember előtt nem megvalósítható.

Iskolakezdés 2024 felmérés

A Pénzcentrum oldalán rendszeresen végzünk nagymintás felméréseket, a mostani a 2024/2025-ös tanév legégetőbb kérdéseire adhat választ: miből teremtik elő a magyar szülők a pénzt az iskolakezdésre, hol milyen tanárokból van a legnagyobb hiány, mi a véleményük az oktatás színvonaláról és vajon jut-e még pénz idén különórára? Ha nevelsz általános iskolás vagy középiskolás gyermeket, kérünk, szánj 5-10 percet a kérdőívünk kitöltésére, ezzel is segíted a munkánkat és hogy valós képet kapjunk az ország helyzetérről.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?