17 °C Budapest
Beautiful siblings enjoying summer days. trampoline children kids smile summer camp

Hidegzuhany 1,7 millió magyar családra: hiába várják a pluszpénzt, súlyos, ami most kiderült

2024. augusztus 9. 08:44

A kormány szerint "magabíró polgárokra és családokra van szükség", ezért nem emelik a családi pótlékot - mondta a családügyi államtitkár. Holott például a tanszerek átlagon felül drágultak. A KSH adatai szerint egyébként 2023-ban több mint 1,7 millió család részesült családi pótlékban Magyarországon.

Nem fogják megemelni a családi pótlékot - mondta az RTL Híradónak a családügyekért felelős helyettes államtitkár, Beneda Attila. Annak ellenére nem kapnak extra segítséget a családok, hogy a KSH szerint idén 7,4 százalékkal kerülnek többe a tanszerek, mint egy évvel ezelőtt - ez az emelkedés átlag feletti.

Az államtitkár kifejtette: a kormány 2010 óta munkaalapú társadalmat igyekszik építeni – mondta Beneda Attila, aki azt hangsúlyozta, hogy a kormány intézkedéseinek háromnegyede a munkaviszonnyal rendelkező családokra fókuszál.

Magabíró polgárokra és családokra van szükség, ehhez a kormány minden támogatást megad

- mondta.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A KSH adatai szerint egyébként 2023-ban több mint 1,7 millió család részesült családi pótlékban Magyarországon.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 10. kedd
Nikolett, Hunor
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?