27 °C Budapest
Group of young adults, photographed from above, on various painted tarmac surface, at sunrise.

Felvételi 2024: itt teheti fel a kérdéseit, akinek nem világos a pontszámítás

MTI
2024. július 25. 18:16

Az új pontszámítási rendszerrel kapcsolatos kérdések esetén az Oktatási Hivatal (OH) a felvételizők rendelkezésére áll - közölte a hivatal csütörtökön. Azt írták: az OH minden jelzést feldolgoz és egyedileg megvizsgál. Az intézményi pontokat érintő kérdések megválaszolásához pedig az érintett felsőoktatási intézményt is bevonják - tették hozzá.

"Amennyiben a jelentkezőnek a pontszámítás szabályaival vagy az azonos szakon, de különböző jelentkezési helyeken adódó eltérő pontszámmal kapcsolatban kérdése van, javasolt a felvételi tájékoztató vonatkozó részének ismételt áttekintése" - olvasható a közleményben, amely szerint a jelentkezők az info@felvi.hu e-mail-címen is jelezhetik kérdéseiket.

Tudatták azt is, hogy a jelentkezők a felvi.hu felületén elérhető E-felvételiben kapnak besorolási döntést az eredményről, emellett e-mail-értesítést is küld a hivatal. A besorolási döntéssel szemben jogorvoslati kérelem terjeszthető elő - hívta fel a figyelmet az OH.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 7. szombat
Regina
36. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?