28 °C Budapest
Hands, man or multi purpose knife in environment camping land, sustainability forest woods or hiking mountains. Zoom, hiker or swiss army blade, survival tools or metal equipment gear in nature earth

Őrületes akciókat robbantott július első hetén az Aldi, Lidl, Penny: tömegek rohanhatják meg a diszkontokat

2024. július 4. 16:00

Dübörögnek a balatoni low-budget nyaralások, a nyári gyerektáborok és a hétvégi családi programok. A nagy áruházak slágertermékei ezen a héten a kirándulók alapfelszerelései.

Nyakig gázolunk a nyárban és a hőség egyre elviselhetetlenebb. Ám a legmelegebb évszak nemcsak a hűsölésről és a tengerparti napozásról szól – a legelszántabb kempingezőket ugyanis még a nagy meleg sem tántoríthatja el egy hétvégi kikapcsolódástól. Sőt, nyugodtan mondhatjuk: ez a tevékenység éppúgy jelenthet egy könnyed hétvégi kalandot a fák árnyékában, mint próbatételt akár extrém körülmények között. Szerencsére a héten a LIDL, a TESCO és a PENNY is több olyan eszközt kínál, amely egy hétvégi családi kempingezés elengedhetetlen kelléke lehet.

És ha már itt tartunk, pont a napokban szedtünk össze néhány olyan tavat, amely egyrészt remek üdülőhelyként szolgál a nyáron, másrészt viszont kiterjedt parttal és kempingtáborral is rendelkezik, ezért akár egy sátrazás, akár egy faházas hétvége létező opció lehet a kirándulók számára. Ráadásul nemrég írtuk meg, hogy sokaknál a kempingezés lett a kimondott nyaralóhelyek alternatívája: a horror árak miatt a magyarok sokszor a balatoni idejüket is kempingekben megszállva töltik.

Így, hogy a hosszabb nyári szabadságok, a legfontosabb gyerektáborok vagy erdei iskolák időpontja is nagyjából július elejére tehető, nyugodtan mondhatjuk: kezdetét vette a kemping-szezon. Ebben a cikkben a héten akciósan elérhető kemping-felszereléseket és kiegészítőket (az élelmiszereket is beleértve) kutattuk fel a legnagyobb magyar üzletláncoknál.

Hűtőtáska

A nyári melegben elengedhetetlen egy jó hűtőtáska, amely frissen tartja az ételeket és italokat. A LIDL-ben mindössze 2000 Ft-ot kell kifizetni az akciózott hűtőtáskáért, amely opcionálisan 22x25x12 vagy 14x34x12 cm méretű. Beépített, fagyasztható hűtőgél tartja hidegen a benne tárolt ételeket és italokat. Ugyanez a termék a rivális TESCO-ban triplaennyibe kerül (klubkártyával csak dupla), ám a mérete is észrevehetően nagyobb. A PENNY-ben a közepes méret közepes árú, 4200 Ft, ám egyedül ők kínálnak belőle hátizsák-verziót is.

Túrahátizsák

Mondanunk sem kell, egy jó hátizsák még a legegyszerűbb kirándulásoknak is az alapfeltétele. Elengedhetetlen, hogy kényelmesen elférjen minden cuccunk a táskánkban, hiszen sok esetben tényleg csak arra hagyatkozhatunk, amit magunkkal vittünk. Szóval ha épp aktuálissá válik régi kiránduló hátizsákunk pótlása, miért ne újíthatnánk be egyet például a PENNY-ből? A 30 literes, sokzsebes hátizsák klubkártya nélkül 5000 Ft, klubkártyával viszont csak 4000 forintba kerül.

És bármilyen furcsa, de ezzel el is mondtunk mindent: A PENNY ezen a héten a nagy áruházak közül monopóliumot élvez túrahátizsák-piacon, a TESCO-ban jelenleg csak PES-hátizsák elérhető, míg a LIDL-ben  nem szerepel hátizsák az akciós kínálatban.

Kemping kiegészítők

És nem csak az "előző kört" nyerte a PENNY, ugyanis a konszolidáltabb túrázók számára kitalált strandsátor is egyedül náluk elérhető, amely 4000 forintért vásárolható meg, igaz, klubkártyával már potom 3000-ért is.

Ám a maradék kiegészítőket a TESCO-ból kell beszereznünk, ahol elérhető háromlábú összecsukható kempingszék 2800 illetve 1900 Ft-ért, valamint kempingasztalt is találunk 6000 vagy 4100 forint ellenében, klubkártya meglététől függően.

Az ALDI-ban vasárnaptól lesz elérhető többféle hálózsák is választható színben, 10 000 forintért, valamint összecsukható túrabotot is találunk a kínálatukban akciósan, egy párat 7000 Ft-ért lehet hazavinni, ráadásul a termékre három év jótállás is vonatkozik. Végül, a német üzletláncnál elérhető klasszikus kempingfelszerelés is, úgy mint: zsebkés, multifunkciós szerszám 11 különböző, beépített eszközzel, vagy kempingevőeszközök. 

Kerékpár kiegészítők

A kerékpározás vonzó opció lehet a családok számára, így meglehet, nekik az odajutás is fontos szempont. Ilyenkor előfordulhat, hogy hirtelen ötlettől vezérelve köteleződnek el a biciklitúra mellett, így indokolt lehet ellenőrizni a járművek műszaki állapotát, és pótolni az esetlegesen hiányzó bringás kiegészítőket. Ezen a téren LIDL a legjobb (és az egyetlen) választás, hiszen egész csomó kerékpáros kiegészítőt kínálnak ezen a héten akciósan, úgy mint bukósisakot (5555 Ft), sportszemüveget (4000 Ft), kerékpárnyerget (3000 Ft), vagy bicajra való LED-es lámpát (6000 Ft).

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 10 millió forintot, 15 éves futamidőre, már 7,21 százalékos THM-el,  havi 89 803 forintos törlesztővel fel lehet venni a CIB Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az Erste Banknál 8,04% a THM, a Raiffeisen Banknál 8,09%; az UniCredit Banknál 8,12%,  a K&H Banknál 8,31%, akárcsak az OTP Banknál. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

Étkezés és kiegészítők

Hogy ne csak a szállás, hanem az étkezés is kellően autentikus körülmények között maradjon, a tábortűz mellé érdemes lehet megfontolni a grillezésre alkalmas élelmiszerek valamelyikét, akár hozzá tartoz eszközökkel.

A TESCO kínálatában a grill sajt, kolbász- és gomba meglehetősen borsos áron kaphatók, még kedvezményekkel sem lehet 1000 Ft alatti terméket kifogni, de van, ami 3000 Ft-nál is többe kerül. Ez azt jelenti, hogy termékeikkel inkább a kertben sütögetőkre gondoltak ezen a héten, és nem azokra, akik a hátizsákjukban keresik a helyet annak, amit magukkal szeretnének vinni. Ám a papírtálca és papír evőeszközök beszerzése, amennyiben fogyóban van, indokolt és olcsó megoldás lehet a TESCO-ból.

Ellenben az AUCHAN akciósan 699 Ft-ért korrekt grillkolbász csomagot kínál BBQ, magyaros, jalapeno vagy lime-chili ízben. Elérhető továbbá hozzá való hot-dog kifli és hamburgerzsemle, szintén akciós áron. És hogy hiánytalan legyen az élmény, érdemes a SPAR-ba is benézni, mert ott a héten milyen saját márkás ragut és mártást 20%-os kedvezménnyel lehet megvásárolni.

Kiegészítők tekintetében élen jár az ALDI, hiszen náluk kapható grill-sütőtálca csomag 3500 forintért, amelyet méreténél fogva könnyedén magával vihet az utazó.

Ha pedig valaki elkötelezte magát a hűtőtáska mellett, akkor a SPAR-ból a legérdemesebb betárazni néhány csomag sört, hiszen az üzleteikben most akciós a Dreher, a Gösser, a Borsodi, a Kőbányai és a Peroni is, sőt a Zipfer-t brutális kedvezménnyel lehet megvásárolni, mert minden második termékre 72%-os kedvezmény érvényes.

Összességében, ha valaki rövid távpn kirándulást tervez, és nem akarja túlgondolni, érdemes lehet megfontolni ezeket a termékeket, kiváltképp a használati tárgyakat, hiszen egyértelműen szezonális termékekről van szó, amelyek az én más szakaszában nem biztos, hogy felbukkannak az áruházak polcain, ráadásul a professzionális boltoknál valószínűleg olcsóbban is hozzájuk lehet jutni.

Ha fontos, hogy a leghamarabb hozzájuss a legjobb akciós termékekhez, keresd fel a Pénzcentrum akciós újságfigyelőjét, amely egy helyen gyűjti össze az összes létező áruház aktuálisan kedvező ajánlatait.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
Összkép  |  2024. július 5. 21:17
Könyvajánló a nyárra: a háború és a béke kíméletlen szabályainak értelmezése kínai szemmel.  ...
Kasza Elliott-tal  |  2024. július 5. 20:21
Két hónapja van a Top10-ben. Júniusban nem tudtam elemezni, mert a roic.ai valami fejlesztés miatt v...
ChikansPlanet  |  2024. július 5. 12:13
Egyszerű, könnyen skálázható, fenntartható és még esztétikus is így lehetne jellemezni azt az innová...
MEDIA1  |  2024. július 5. 11:14
A Fidesz-közeli lap, a Metropol azt írja, hogy valótlanságot közölt korábban az újpesti szexuális bá...
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. július 7. vasárnap
Apollónia
27. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. július 6. 19:22
Árfolyamok!
A legfontosabb magyar és nemzetközi részvény és devizaárfolyamok ÉLŐBEN!
Most nem