12 °C Budapest
Turkish military parade

Akár 600 ezer forintot is megkereshetnek ezek a fiatalok a munkájuk mellett: így csinálják

2024. szeptember 2. 22:04

Egyre többen jelentkeznek az ország számos pontján területvédelmi tartalékosnak, erősítve a Magyar Honvédség tartalékos állományát – közölte a honvédelmi miniszter hétfőn Gödöllőn.

A Magyar Honvédség vitéz Reviczky László 1. Területvédelmi Ezred laktanyájában tartott sajtótájékoztatón Szalay-Bobrovniczky Kristóf emlékeztetett, a magyar kormány évekkel ezelőtt haderőfejlesztésbe kezdett, mert Magyarországnak szüksége van olyan erős haderőre, amely képes megvédeni a magyar emberek életét, vagyonát, kultúráját, de erős magyar haderőre van szükség ahhoz is, hogy az ország a NATO-feladataiból fakadó kötelezettségeinek is meg tudjon felelni.

Az elmúlt két évben megváltoztatták a toborzás, a figyelemfelkeltés módját, hogy minél több magyar megismerkedhessen a honvédséggel. Felidézte, a hivatásos haderőben az Embert a vasra! elnevezésű kampány tartalma az volt, hogy az újonnan beérkező modern, magas minőségű, sok elemében digitális eszközökhöz speciális képzettségű fiatalokat keressenek hivatásos katonának.

A most zajló "Szeretem, megvédem!" kampány – folytatta - a területvédelmi tartalékosok hadseregbe való hívásáról szól, az ország teljes területét lefedi, és azokat kívánja megszólítani, akik érdeklődnek a honvédelem iránt, érzik magukban a képességet és az elszántságot, hogy önmagukon túlmutatóan Magyarországért, a nemzetünkért tegyenek, ugyanakkor meg akarják tartani munkájukat, folytatni kívánják tanulmányaikat, összeegyeztetve vállalásukat civil életükkel. A sajtótájékoztatóval egy időben zajló lőkiképzés-előkészítő foglalkozás is a kiképzés része – jegyezte meg -, amely egy öthetes modul, s amelyet el lehet végezni akár hétvégente is. Jelenleg az ország 21 pontján történik különböző helyszíneken alapkiképzés – közölte, hozzáfűzve, hogy a területvédelmi tartalékosok helyben tudnak majd szolgálatot teljesíteni, alapvetően a hivatásos haderő támogató, kiegészítő funkcióiban.

Szalay-Bobrovniczky Kristóf beszámolt arról is, hogy jelentős változásokat vezettek be az illetményt érintően. A magyar területvédelmi erőkhöz csatlakozók bruttó 600 ezer forint rendelkezésre állási illetményt kapnak egy évben, amely havi 50 ezer forintos részletekben jut el hozzájuk, szerződéskötéskor pedig bruttó 150 ezer forint illeti őket, és ajánlási bónuszt is bevezettek.

Takács Attila altábornagy, a Honvéd Vezérkar főnökének területvédelmi helyettese elmondta, hogy a júniusában indult, kifejezetten a tartalékos katonákat megszólítani kívánó "Szeretem, megvédem!" toborzó kampány tapasztalata, hogy a felhívás hatására több ezer fiatal érdeklődött a szolgálati forma után, és mintegy 2700-an már jelentkeztek is.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

Az altábornagy szólt arról is, hogy a Magyar Honvédség haderőfejlesztése keretében elindult egy úgynevezett területvédelmi képesség kialakítása, ami arra épül, hogy minden vármegyében létrehoztak egy zászlóaljat, három vármegye pedig egy ezredet alkot. Ebbe az ezredbe azokat a tartalékosokat várják, akiknek van idejük, és van elszántságuk, hogy megkapják a katonai kiképzést.

Területi elven szervezik, és építenek a lokálpatriotizmusra – hangsúlyozta -, hiszen a "szeretem-megvédem" gondolat arról szól, hogy felkészítik a fiatalokat arra, hogy legyenek képesek megvédeni szűkebb hazájukat, környezetüket, ha ez szükséges, vagy egy esetleges krízishelyzetben határozottan és szervezetten tudjanak reagálni az eseményekre. Szólt arról is, hogy a toborzókampányuknak nemcsak a tartalékos szolgálati formára van hatása, hanem a hivatásos szerződéses állományba jelentkezők létszáma is megduplázódott.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.08.27 16:15
Noha lehet, hogy azt gondolod, hogy önmagad tisztelete és megbecsülése egyenlő az öntelt, visszatasz...
coachco  |  2024.08.27 11:36
Egy híres német cukrász dinasztia lánya nehéz döntés után szakít a családi elvárásokkal és inkább or...
hrdoktor  |  2024.08.26 07:08
Az allergiaszezon kutatási eredmények szerint a munkavállalók 25%-a számára kihívást jelenthet, függ...
perfekt  |  2024.07.31 14:38
Általános rendelkezések A PERFEKT Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zártkörűen Működő Részv...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 15. vasárnap
Enikõ, Melitta
37. hét
Szeptember 15.
Nemzetközi prosztata nap
Szeptember 15.
A mozdonyvezetők napja
Szeptember 15.
Limfóma világnap
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?