Trükkös boltos, simlis hentes: buszjegyet is vehetsz étekzési csekkel

Pénzcentrum
2010. május 10. 15:02

Nincs egység a kereskedelemben, hogy mire fogadják el a melegétkezési utalványokat. Elvileg ugyan vannak alapvető szabályok, mint például az, hogy vegyi árut és élvezeti cikkeket nem vásárolhatunk utalványon, de a gyakorlatban ez nem mindenhol tartják be. Egy biztos: a pénztáros jóindulata és szimpátiája is szerepet játszik abban, hogy elveszi-e ezt a fizetőeszközt -derül ki a boon.hu miskolci körképéből.

Az élelmesebb hentesek beállítottak az üzletbe egy kis kolbászsütőt, ami után fél Miskolc vígan ezekre a helyekre hordta a "rózsaszín forintokat". Később, az adóhivatal megnyilatkozás után, miszerint nem ellenőrzik az elfogadást, lehetőség nyílt, hogy a nem hivatalos elfogadóhelyeken is fizetni lehessen a melegétkezésivel. Ekkortól az összes nagyobb áruházban lehetett használni az utalványt. A kis maszek ABC-k többsége azonban nem fogadja el utalványokat.

A nagyáruházak esetében legalább egy helyben sütött terméket kell venni (ha van ilyen), hogy elvegyék a pénztárnál ezt a fizetőeszközt, de ez esetben sem fizethetünk csekkel vegyiáru és élvezeti cikkek vásárlásakor. Ha nincs (helyben sütött termék) a boltban akkor csak az utóbbi két kitétel igaz, azon kívül bármit vehetünk.

8 üzletből csupán egyszer utasították el a melegutalvánnyal való fizetést, az egyik hipermarketben, ahol néhány tiltólistás vegyiáru és élvezeti cikknek minősülő termék is került a futószalagra.

A teszt során egy belvárosi üzletben csupa, élelmiszernek a legnagyobb jóindulattal sem nevezhető termékeket vettek. Itt is elvették a melegétkezési utalványt, akárcsak egy lakótelepi, lánchoz tartozó üzletben ahol pedig még buszjegyet is vettük utalványra. Igaz a pénztáros közölte: "Ugye tudja, hogy ezt nem szabad venni belőle?", de már vette is el a rózsaszín papírt.

Bárkinek járhat ingyen 8-11 millió forint, ha nyugdíjba megy: egyszerű igényelni!

A magyarok körében évről-évre nagyobb népszerűségnek örvendenek a nyugdíjmegtakarítási lehetőségek, ezen belül is különösen a nyugdíjbiztosítás. Mivel évtizedekre előre tekintve az állami nyugdíj értékére, de még biztosítottságra sincsen garancia, úgy tűnik ez időskori megélhetésük biztosításának egy tudatos módja. De mennyi pénzhez is juthatunk egy nyugdíjbiztosítással 65 éves korunkban és hogyan védhetjük ki egy ilyen megtakarítással pénzünk elértéktelenedését? Minderre választ kaphatsz ebben a cikkben, illetve a Pénzcentrum nyugdíj megtakarítás kalkulátorában is. (x)

A félreértés elkerülése érdekében érdemes megkérni a pénztárost, hogy blokkolja külön azokat a termékeket, amiket nem fizethetünk utalvánnyal.

HR BLOGGER
laskainelli  |  2024.08.27 16:15
Noha lehet, hogy azt gondolod, hogy önmagad tisztelete és megbecsülése egyenlő az öntelt, visszatasz...
coachco  |  2024.08.27 11:36
Egy híres német cukrász dinasztia lánya nehéz döntés után szakít a családi elvárásokkal és inkább or...
hrdoktor  |  2024.08.26 07:08
Az allergiaszezon kutatási eredmények szerint a munkavállalók 25%-a számára kihívást jelenthet, függ...
perfekt  |  2024.07.31 14:38
Általános rendelkezések A PERFEKT Gazdasági Tanácsadó, Oktató és Kiadó Zártkörűen Működő Részv...
vezetoi-coaching  |  2024.02.12 22:30
Gondoltam, ezt elmesélem már. Gyakorlatilag kétszer megnéztem…:-))) Életemben először... Ki tudja, a...
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 16. hétfő
Edit
38. hét
Szeptember 16.
Az ózon világnapja
Szeptember 16.
A hangzáskultúra napja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?