25 °C Budapest
High angle view of a young woman checking the stock market on smartphone, having breakfast at coffee shop. Business on the go concept.

Új világ jön mától a magyar tőzsdén: új erőre kaphat a BUX

2024. szeptember 23. 09:35

A Budapesti Értéktőzsde részvényindexe, a BUX 0,38 pontos csökkenéssel, 73 119,21 ponton nyitott hétfőn. A pénteki záró értékéhez képest minimálisan gyengült.

Jó hangulatban indulhat a kereskedés a Budapesti Értéktőzsdén (BÉT) hétfőn, mert a nemzetközi befektetői hangulat kedvező, az Equilor Befektetési Zrt. szenior elemzője szerint az viszont kérdés, hogy ez mennyire tud átragadni a hazai részvénypiacra. Varga Zoltán felidézte, hogy a BUX index pénteken is a 73 ezer pontos szint felett tudott zárni, ez kedvező előjel hétfőre. A BÉT részvényindexe, a BUX 35,54 pontos, 0,05 százalékos emelkedéssel, 73 119,59 ponton zárt pénteken.

Az elemző szerint a vezető részvények közül az OTP grafikonján a következő ellenállás 18 770 forintnál, míg támasz 18 300 forint közelében látható. Pénteken az OTP-részvények ára 40 forinttal, 0,21 százalékkal 18 590 forintra csökkent, forgalmuk 9,3 milliárd forintot tett ki.

A Richter grafikonja hasonlóan be van szűkülve, rövid távú ellenállás a 10 800-11 000 forintos zónában látható, míg támasz 10 600 forint közelében húzódik. A papír árfolyama nem változott pénteken, 10 770 forint maradt, forgalma 6,6 milliárd forintot ért el.

A Mol a 2600 forintos szint közeléből próbál fordulni, az első fontosabb ellenállás 2687 forintnál található. Pénteken a Mol 12 forinttal, 0,45 százalékkal 2656 forintra erősödött, 5,5 milliárd forintos forgalomban.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

A Magyar Telekom esetében is jelentős beszűkülés látható a szakértő szerint, támasz 1000 forintnál, míg ellenállás 1035 forintnál van, utóbbi a 30 napos mozgóátlag. A részvény árfolyama 6 forinttal, 0,58 százalékkal 1020 forintra esett, forgalma 1,9 milliárd forint volt pénteken.

Hétfőn lép életbe az új BUX kosár, a BÉT korábbi határozata alapján a BUX indexből kikerült a BIF, illetve figyelmeztetést kapott a PannErgy, új részvénysorozat nem került be az indexbe - jelezte kommentárjában az elemző.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
PC BLOGGER & PODCASTER
MNB Intézet  |  2024. szeptember 23. 10:19
Mit gondolnak az emberek a mesterséges intelligenciáról? Félnek tőle, vagy szeretik? A BIS friss tan...
MEDIA1  |  2024. szeptember 23. 10:13
Hiába próbált kérdést feltenni az egyik lap Gál Kinga fideszes EP-képviselő sajtótájékoztatóján az E...
Holdblog  |  2024. szeptember 22. 08:07
A legrégebbi, forgalomban lévő pénznemek. Azt sokan tudják, hogy forint nevű pénznemek a középkori M...
Kasza Elliott-tal  |  2024. szeptember 20. 21:24
Vettem ma megint MARA-t 15 dollárért, jelentős mennyiséget a meglévőhöz képest, a gyors meggazdagodá...
Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 23. hétfő
Tekla
39. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?