Súlyos szennyezést találtak a slágerzöldségekben: komolyan megbetegedhet, aki ezeket megeszi
Az ország egyik legnagyobb sárgarépa-termelője széles körű visszahívást kezdeményezett különböző méretű és márkájú bio bébi- és egész sárgarépák esetében.
Az ország egyik legnagyobb sárgarépa-termelője széles körű visszahívást kezdeményezett különböző méretű és márkájú bio bébi- és egész sárgarépák esetében.
Gyermekkorunk óta hallgatjuk szüleinktől, nagyszüleinktől, hogy milyen fontos a rendszeres céklafogyasztás, kiváltképp az influenzaszezonban – na de mégis miért?
A digitalizáció radikálisan átalakítja a magyar mezőgazdaságot, elősegítve a fenntarthatóbb és költséghatékonyabb termelést.
Az emberek túlnyomó többsége nagyáruházakban vásárol, ami miatt a kistermelők sokszor kiszorulnak a piacról.
Mivel héjával együtt sütjük, ezt alaposan tisztítsuk meg, ne kerüljön róla később szennyeződés a kész ételre.
Az aszály miatt komoly dráguláson mentek keresztül a zöldségek árai, és nem kizárt, hogy a tejtermékekre is ez vár.
A korábbinál is jobban odafigyelnek a magyar vásárlók a zöldségek és gyümölcs árára és mennyiségére is.
Egy kis odafigyeléssel az immunrendszerünk könnyen veszi majd az akadályokat, viszont túlzásba esni sem érdemes idén ősszel.
Költségvetési csalás bűncselekmény miatt is felelnie kell, annak a zöldség- és gyümölcskereskedőnek, akinél több mint háromszáz liter pancsolt párlatot találtak.
A szakértők már évek óta kongatják a vészharangot, hogy a globális felmelegedésnek az egész világ mezőgazdaságában lesznek majd áldozatai.
A nyári melegben fontos, hogy hidratáltak maradjunk, így ne feledkezzünk meg a hűsítő italok bekészítéséről sem.
Sokan hiába próbálnak nagy kiszerelésben betárazni burgonyából, az idővel megpuhul, csírázni kezd. Így lehet elkerülni, hogy rengeteg krumpli (és pénz) a kukában landoljon.
Sok vásárló keresi a kedvezményeket az áruházakban.
Könnyen emészthető, lédús ételek, gyümölcsök, zöldségek fogyasztását ajánlotta a szokásosnál sokkal nagyobb mennyiségben.
A padlizsán évszázadok óta az európai konyhák egyik kedvelt alapanyaga, nyáron pedig még reggelire is kiváló étel készíthető belőle.
Kutatások igazolják, hogy az étrendünk közvetlen hatással van nemcsak fizikai állapotunkra, hanem agyműködésünkre és hangulatunkra is.
A vetőmagoknál a Nébih szakemberei elsősorban a legfőbb minőségi mutatókat: a csírázóképességet, valamint a tisztaságot vizsgálták meg.
Csupán 10%-unk eszi meg zöldségből és gyümölcsből az Egészségügyi Világszervezet által ajánlott mennyiséget - ezt mondja egy új kutatás.
Korábban számos hír reppent fel azzal kapcsolatban, hogy a zöldség- és gyümölcsárukban növényvédőszerek maradványait mutatták ki.
A holland Lidl és a Wageningeni Egyetem közös kutatása kimutatta, hogy az alternatív húsok kiemelése jelentősen növeli ezek eladását