Töltött káposzta új szintre emelve: így hódítják meg a karácsonyi asztalokat a vidéki sztáréttermek
Felkerestünk népszerű vidéki vendéglátóhelyeket és catering szolgáltatókat, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat.
Felkerestünk népszerű vidéki vendéglátóhelyeket és catering szolgáltatókat, hogy osszák meg velünk tapasztalataikat.
Pszichológusok évtizedek óta „comfort foodnak” nevezik azokat a hagyományos, házias ételeket, amelyek az otthon melegét, a biztonság és az összetartozás érzését idézik fel bennünk.
Nagyszüleink ősi praktikáit követve készítettük el a szatmári töltött káposztát: bebizonyosodott, hogy ha ebben a főzőedényben készítjük, tényleg finomabb lesz az íze. Mutatjuk, miért van így!
Milyen népi hagyományok alakultak ki a török hódítások nyomán a vidéki Magyarországon és Erdélyben? Milyen étel az erdélyi töltike, és mi mindenre jó még a szőlőlevél, mint konyhai alapanyag?
A töltött káposzta diadalmenete valamikor a 17. században kezdődött el hazánkban, és a mai napig töretlenül tart, olyannyira, hogy Kelet-Magyarországon se lagzit, se nagyobb családi összejövetelt nem lehet elképzelni nélküle.
Hagyományos karácsonyi menü ötletek: mi a hagyományos karácsonyi menü három fogásból, mi legyen a karácsonyi menü 2020 évben? Mutatjuk, idén mi legyen a karacsonyi menu!
Bár a töltött káposzta nem a legbonyolultabb fogás, mégis elmondható róla, hogy tájegységenként változik az elkészítési módja. A legizgalmasabb verziók mellett most mutatunk egy saját receptet is.
Sokáig nem foglalkoztam a töltött káposzta receptjével, mert nincs finomabb annál, ami a mi családunkban évtizedek óta készül. Csodájára járnak, és éppen ezért ezt a receptet nem is szerettem volna elárulni senkinek. Ebben a nehéz évben azonban karácsonyi ajándékként kivételt teszünk olvasóinkkal!
Nálatok is nagy kedvenc az egyik legnépszerűbb magyar fogás? Nem telhet el nélküle az ünnep? Most hoztunk példát az egészen klasszikus, hagyományos és a merészebb, kísérletezőbb változatra is.