Szaporodnak a boltok polcain az ilyen élelmiszerek: már most rengetegen veszik, ez még csak a kezdet?
Az élelmiszeripar, főként a tejipar innovatív fejlesztéseinek köszönhetően egyre több fehérjedúsított termék jelenik meg a piacon.
Az élelmiszeripar, főként a tejipar innovatív fejlesztéseinek köszönhetően egyre több fehérjedúsított termék jelenik meg a piacon.
A kutatás különösen aggasztó, 121%-os növekedést jósol a gyermekek és fiatalok körében.
Az alacsony jövedelmű magyar háztartások csaknem 45 százaléka nem engedheti meg magának a tápláló étkezést.
A superfood definíciója a dietetikusok szerint úgy hangzik, hogy vegyesen, változatosan, ízletesen elkészítve, bármi lehet superfood.
A szakértők azt javasolják, hogy az emberek törekedjenek a rendszeres étkezésekre, váltsanak át kevésbé feldolgozott élelmiszerekre.
Gyakran eszel babot, lencsét, borsó, csicseriborsót – vagy épp ellenkezőleg, kerülöd őket? Válaszold meg kérdéseinket és tudd meg, miért olyan fontos rendszeresen enni ezeket!
A zöldségfogyasztás növelése kulcsfontosságú az egészséges táplálkozás szempontjából,
A téli hónapokban különösen fontos a vitaminpótlás, hiszen ilyenkor nehezebb friss zöldségekhez és gyümölcsökhöz jutni, főleg, ha megfizethető áron akarjuk beszerezni őket.
A vörös hús fogyasztásának csökkentése pozitív hatással lehet az egészségre és a környezetre egyaránt.
Az új év kezdete sokak számára az egészségükre való tudatosabb odafigyelés időszaka.
Ezek a különböző típusok mind különböző tulajdonságokkal rendelkeznek, amelyek meghatározzák, hogy mely ételekhez és főzési módszerekhez a legalkalmasabbak.
A kelbimbó magas rosttartalma miatt különösen jótékony hatással van a bélrendszer egészségére és az emésztésre.
Nemzetközi statisztikák szerint Magyarország évek óta a világszinten is előkelő helyen áll a "legelhízottabb" országok rangsorában.
Karácsonykor az emberek igyekeznek a legjobb ételeket kínálni szeretteiknek, azonban sokaknál előfordulhat, hogy az ünnepi költekezést követően pénzügyi korlátokba ütköznek.
A megfelelő étrenddel jelentősen erősíthetjük immunrendszerünket, és általánosságban is sokat tehetünk egészségünkért.
A francia karácsonyi étkezések jellemzően több fogásból állnak, de kisebb adagokkal. Az ételek friss, helyi alapanyagokból készülnek, és nagy hangsúlyt fektetnek a minőségre.
Ezekre a kérdésekre csak az tudja a helyes választ, aki él-hal az ínycsiklandó, szuperegészséges citrusokért. Te milyen különleges fajtákat kóstoltál eddig? Hallottál már ezekről?
A természetes cukrok és a hozzáadott cukrok közötti különbség kulcsfontosságú az egészségtudatos táplálkozásban.
Az ünnepi szezon számos kísértést tartogat: finom ételek, nassolnivalók és gyakran a túlzott alkoholfogyasztást is.
Az oxfordi kutatás eredményei arra hívják fel a figyelmet, hogy a fenntartható táplálkozás kérdése összetettebb, mint azt korábban gondolták.