Kipróbáltuk a legendás Biri néni 100 éves receptjét: most is zseniális!
Vannak receptek, amelyek fölött nem jár el az idő: mutatjuk, hogyan főzött Biri néni, az erdélyi magyar konyha egyik legnagyobb alakja. Ezt a levest még biztosan nem kóstoltad!
Vannak receptek, amelyek fölött nem jár el az idő: mutatjuk, hogyan főzött Biri néni, az erdélyi magyar konyha egyik legnagyobb alakja. Ezt a levest még biztosan nem kóstoltad!
1742-ben született híres receptgyűjtő szerzetesünk, Simai Kristóf: munkássága nyomán bemutatjuk, hogy bizony ma is lehet használni egy két- vagy akár háromszáz éves receptet!
Ki volt a híres Rézi néni és hogyan vált korának legnagyobb magyar szakácskönyvírójává? Miben állt a Szegedi szakácskönyv sikere és milyen ételeket főztek 150 évvel ez előtt?
Ahogy a Meglepetés magazin írja, Lajos Mari évtizedekig volt a köztudatban, hiszen milliók főztek a szakácskönyveiből. A majd\' nyolcvanéves szerző a lapnak elárulta, hogyan telnek most a napjai.
Az eseményen bemutatkozott a program új nagykövete, Szabó Zsófi színész-műsorvezető, aki Rúzsa Magdihoz csatlakozva hívja fel a figyelmet a beporzók pusztulásának veszélyeire és termelői méz jótékony hatásaira.
A receptek közül most Vida József bankár, szilvás pite receptjét mutatjuk meg, valamint azt, hogyan és miért kerül bele a méz.
Kevesen tudják, hogy a méz pompás főszereplője lehet a főzésnek-sütésnek, hiszen például remekül karamellizálódik, sűríti, selymessé varázsolja a mártásokat. Rúzsa Magdi és Vida József Zümmögés a konyhában című szakácskönyve ehhez nyújt útmutatót.
A Sercegés és Erdőzúgás című könyv bevezeti az olvasókat a múlt legízletesebb fogásainak világába. Ízelítőként megmutatjuk, hogyan készíthetünk finom vacsorát fürjből: így készül a pirított fürj mangalica szalonnával, köleskásával.