Megfoszthatatlan trónjától a csirke itthon és ez EU-ban: egyre csökken a szarvasmarha
A KSH minden év március elején teszi közzé a magyarországi állatállományi adatokat a haszonállatok tekintetében.
A KSH minden év március elején teszi közzé a magyarországi állatállományi adatokat a haszonállatok tekintetében.
Megosztottak a szakértők abban, hogy drágább lesz-e a húsvétra való sonka, mint tavaly volt, abban azonban egyetértenek, hogy az ágazat nagyon súlyos gondokkal küzd.
Mi a titka az igazi magyaros disznósajtnak? Hogyan készítik manapság? A vasi Rácz majorban erre is kerestük a választ.
Elkóborolt a család fekete báránya, pontosabban fekete malaca, amely most gazdáját keresi Győrben. Vasárnap délután épp az Újváros Lidl parkolóban látták. Nem hiányzik valakinek a megárvult sertés?
A nemzetközi piaci helyzet miatt várhatóan több, a karácsonyi menüben szereplő élelmiszer ára is megdrágulhat karácsony előtt.
Alacsonyabb volt a vágósertés és a vágócsirke vágóhídi ára július végén az egy évvel korábbinál, a friss húsok feldolgozói ára hasonlóképpen módosult
Az állatok szállítás során való megfelelő védelme, valamint a szállítási körülmények optimális fenntartása, különösen a nyári hőségben, létfontosságú.
Az Aldi május elejétől 12 friss hús és 4 fagyasztott hústermék árát mérsékli.
Van-e igény ma a háztáji sertéstartásra? Melyik húsnak a legnagyobb az élvezeti értéke? És vajon mitől lesz igazán magyaros és ízletes a jól elkészített sertéshús? A HelloVidék többek között ezekre a kérdésekre kereste a választ az amatőr böllérek megmérettetésén.
Az újharangodi vállalozás fadobozos gasztroajándékokat árusít a füstölt termékekeiből.
A magyar állatorvosok helyzetéről, a vidéki szakemberek hiányáról és magáról az egyetemi képzésről beszélgettünk a szakemberekkel.
Szilveszterkor minden évben megugrik az érdeklődés a virslik és az alkoholos italok, különösen a pezsgők iránt.
Egyre kevesebben vágnak disznót Magyarországon, és egyre visszafogottabb az élő sertés iránti kereslet is, mint ahogyan azt az előző években tapasztalták a termelők. Az egykor óriási hagyománynak örvendő disznóvágás, mára csak egy múló emlék.
A sertéslétszám apadása idén már a vágásszámokban is megmutatkozott: áprilisig az EU-ban átlagosan 9 százalékos volt a vágóhídra kerülő sertések számának csökkenése.
Az árstopos árhoz képest 100 forinttal olcsóbb a pultból elérhető csirkemellfilé és 140 forinttal kerül kevesebbe a pultos sertéscomb.
Magyarország a világ egyik legnagyobb sertéshúsfogyasztó nemzete, ami elég rossz hír a most még árstopos sertéscomb árára nézve augusztus elseje után...
A sertés felvásárlási ára ugyanis viszonylag rövid idő alatt 350 forintról a duplájára emelkedett, sőt, most már 750 forint körül jár. A húsipari átadási árak azonban közel sem emelkedtek azóta ilyen mértékben, ahogyan a fogyasztói árak sem.
Viszont van néhány gyakori hiba, amit nagyon sokan elkövetnek. Na, de miért érdemes kihagyni azt a lépést, ami kézenfekvőnek tűnik? Miért kell a fűszerezést későbbre halasztani? Mikor és hogyan érdemes sütni a sertés húst? Most kiderül.
A felvágottak vagy a virslik esetében kihívást jelent a vásárlók számára, hogy a több tucat termék közül a legjobbat próbálják meg kiválasztani.
A sertéságazatnak nem kedvezett a Covid időszaka, a sertéspestis is tizedelte az állományt, a válság és az infláció elszabadulása pedig csak még nehezebb helyzetbe hozta a termelőket.