Fény derült a magyarok nagy titkára: ezek hazánk kedvenc luxusélelmiszerei
Hazánkban a legtöbben a kaviárt, a szarvasgombát és a libamájat sorolják a luxusélelmiszerek közé.
Hazánkban a legtöbben a kaviárt, a szarvasgombát és a libamájat sorolják a luxusélelmiszerek közé.
Márton-nap közeledtével ismét szóba kerül a libafogyasztás, amely azonban hazánkban meglehetősen alacsony.
Látits Miklós, a Kacsa- és Lúdszövetség titkára ugyanakkor nem számít idén jelentős drágulásra, így az is fellélegezhet, aki kacsát tenne az asztalra karácsonyi vacsora gyanánt.
Impozáns gasztrolistára került fel Magyarország: az 50 legízletesebb állati belsőségből készült fogást felsorakoztató sor 27. helyére került.
A Márton-napi menüsor kötelező eleme a libasült, azonban most is ellenünk van az infláció: mutatjuk, mennyibe kerül a libahús, milyen Márton-napi ínyencséget készíts belőle!
Melyek azok a kedvelt, magyar alapanyagok, amiket előszeretettel dolgoznak fel a vezető magyar éttermek? Ennek jártunk most utána, illetve megnéztük azt is, hogy ezek ára miként alakul a nagyobb áruházakban.
A pecsenye libamáj sütése serpenyőben és a hízott libamáj sütése serpenyőben: hogyan történik a libamáj sütése zsírban? A libamáj sütése hány fokon ideális, hogy fűszerezzük?
A hízott kacsamáj sütése kacsahájban: Így történik a hizott kacsamáj sütése, illetve a fagyasztott kacsamáj sütése bármilyen ételhez. A kacsamáj sütése kacsazsírban az igazi.
Újra fenyeget a madárinfluenza.
Élesedtek a leárazások!
Megszólalt a Spar, Tesco és az Auchan is.
16 ezer forintot is elkérnek egy kiló libamájért.
Nő a magyar libamáj- és pecsenyekacsa-export.
"Ostoba állat barát társadalomba élünk .."
Szerinted is be kellene ezt tiltani?
A libamáj fontos magyar exportcikk, hiány van belőle itthon.
A szakemberek is csak nehezen tudják megkülönböztetni, mit vesznek.