Sokan gyújthatják be a grilleket a hosszúhétvégén: ha erről megfeledkeznek, súlyos ára lesz
A nyári melegben fontos, hogy hidratáltak maradjunk, így ne feledkezzünk meg a hűsítő italok bekészítéséről sem.
A nyári melegben fontos, hogy hidratáltak maradjunk, így ne feledkezzünk meg a hűsítő italok bekészítéséről sem.
Az állatok intenzív szűrő szervezetek, sokféle szennyezőt kiszűrnek a vízből, például vírusokat, baktériumokat, nehézfémeket és egyéb toxikus anyagokat.
A sikeres életmódváltáshoz ne csak azt figyeljük, mit eszünk és mennyit, hanem ismerjük meg a saját viszonyunkat az evéshez, megszabaduljunk a rossz táplálkozási szokásainktól.
A bácskai rizses hús egyike azoknak a pofonegyszerű magyaros egytálaknak, amiket szó szerint bárki könnyen elkészíthet, hisz semmilyen különleges hozzávalóra nincs szükségünk hozzá.
Van étel, amelyben a méreganyag ezerkétszázszor halálosabb a ciánnál, egyetlen tűhegyni adag is elég belőle.
Nyáron a hőségben sokkal könnyebben megromlanak az ételek, a baktériumok is gyorsabban szaporodnak.
A főtt kukorica elkészítésével sokan gondban vannak: meddig kell főzni, hogy ne maradjon kemény?
A Magyar Madártani és Természetvédelmi Egyesület (MME) arra kéri a lakosságot, hogy sehol, semmivel ne etessék a vízimadarakat.
Magyarország is nagy tésztaleves-fogyasztónak számít világviszonylatban, a magunk 40 millió adag levesével évek óta benne vagyunk a TOP50-ben.
A héten evőversenyen járt a CashTag, a helyszín sokaknak lehet ismerős a TikTok-ról. A versenyzőknek Tung 3 kilós pad thai tálját kellett időre benyomni.
Az innováció, a folyamatos termékfejlesztés és technológiai megújulás jelenti a versenyképesség alapját a hazai gyártók számára a gabonapelyhek piacán.
Egy felmérés szerint a fogyókúrázók több mint nyolcvan százaléka egy éven belül újra visszahízza a korábban leadott súlyt, sőt nagy részük még ennél is többet szed magára.
Sokan csak azért kezdenek el követni egy-egy új trendet, mert az egyfajta divatként jelenik meg például a közösségi médiában.
Igazán érdekes utat járt be a köles Magyarországon: évezredek óta fogyasztjuk, a középkorban egyes országrészekben még a búzánál is népszerűbb gabona volt.
Ilyenkor, karácsonykor nehezebb arra figyelni, hogy mit és mennyit eszünk.
Kiss Erika dietetikussal beszéltük át, hogyan mondjunk nemet a karácsonyi fogásokra, ha arra van szükség, és kiderül az is, mennyi a maximum, amit hízásban még kibír a szervezet.
Megmutatjuk, hogyan lehet segíteni a fulladozón, vagy mit tehetünk, ha félrenyeltünk, de nincs senki a közelben, aki segíthetne.
A magyarok minden karácsonykor megbuknának a drogteszteken? Mutatjuk mit rejt az egyik kedvenc karácsonyi nassolnivalónk.
Már azért is megéri vásárolni egy kis adagot télen és otthon megsütni, mert a sült gesztenye illata kitölti a lakást, és kellemes, ünnepi hangulatot teremt.
Ha felmerül a klímaváltozás és fenntarthatóság mindig egy nagyon releváns kérdés, hogy mi, mint fogyasztók, mire tudunk figyelni.