Itt a tökéletes, elronthatatlan házi fügelekvár receptje: így biztosan nem ég oda
A Magyarországon ültetett fügék néhány ritka kivételtől eltekintve mind az adriai típusú, avagy közönséges fügék közé tartoznak.
A Magyarországon ültetett fügék néhány ritka kivételtől eltekintve mind az adriai típusú, avagy közönséges fügék közé tartoznak.
Most van a szezonja a baracknak paradicsomnak, szilvának, paprikának és még megannyi vitamindús és zamatos gyümölcsnek, zöldségnek.
Ha nyár, akkor lecsó – ezzel az állítással alighanem sokan egyet tudnak érteni. Jó hír, hogy az elmúlt évben jelentősen olcsóbb lett a magyarok egyik kedvenc étele.
Budapesten, a nagybani piacon június közepén 1 kilogramm szilvát 560-600 forintért kínáltak.
Általában augusztus végén, szeptember elején árasztják el a piacot nagy tömegben a szilvafélék, azonban 2024-ben ez is előbb fog megtörténni.
Az őszibarackkal ellentétben a sárgabarackot nem szokás meghámozni és a gyümölcsök cukortartalmától függ, hogy mennyi cukrot érdemes hozzáadnunk a lekvárhoz.
A "befőzés” egy ősi tartósítási eljárás, gyakorlatilag a gyümölcsök és zöldségek hőkezelés és légmentes lezárás útján történő konzerválását foglalja magában.
Kiváló minőségű és olcsó lekváralapanyag a csupán karácsonyra beérő naspolya – írja a HelloVidék.
A tél kezdetével közeledik a Mikulás és a karácsony is, így elérkezett az idő, hogy egyedi, izgalmas gasztroajándékokat készítsünk.
Szeptemberben érik a körte, melynek a pálinkán kívül számos feldolgozási módja van.
Augusztus utolsó napjaiban és szeptember elején érik a fekete bodza bogyója, ami az egyik legjobb vitamin- és antioxidáns-forrás a szezonban.
Ha nyár, akkor lecsó – ezzel az állítással alighanem sokan egyet tudnak érteni. Csakhogy az elmúlt években jelentősen megdrágult a magyarok egyik kedvenc étele.
Huszonöt-harminc évvel ez előtt még csak álom volt, azonban ma már hétköznapi jelenségnek számít a sikeresen termő fügefa a kertben.
Itt a szezon: most juthatunk a legolcsóbban a befőzési szezon első igazi gyümölcséhez, az eperhez.
Manapság már remek ételeket készíthetünk üvegedényben, de az elmúlt évtizedek során feledésbe merült klasszikus edények is kezdenek visszatérni.
Ugyan nemsokára kezdődnek az éjszakai fagyok, ez a legjobb időszak a dércsípte őszi bogyók szedésére.
Régen vége van a nyárnak, ám még mindig kaphatók a piacon olyan kiváló befőzőgyümölcsök, amelyekből a legfinomabb magyar lekvárok készülnek.
A paradicsom óriásit drágult az utóbbi egy évben, úgyhogy most a szezonban érdemes eltenni belőle, hogy egész évben fogyaszthassuk.
A nyár igazi szupergyümölcseként tartjuk számon az őszibarackot, ha pedig egész évben szeretnénk ennyi belőle, akkor most érdemes nekifogni a lekvárfőzésnek.
Találtunk olyan lekvárt, amit odahaza majdnem kétszer annyiba kerülne elkészíteni, mint a jó minőségűt megvenni belőle a boltban.