14 °C Budapest
Power cord charging the electric car on the parking lot.

Folytatódik az autóháború: hatalmas nemet mondott az Európai Bizottság a kínai gyártóknak

2024. szeptember 13. 18:01

Az Európai Bizottság elutasította a kínai elektromos járműgyártók minimális behozatali árakra vonatkozó ajánlatait, amelyek célja a vámok elvetése lett volna. A Bizottság szerint egyik ajánlat sem felelt meg a WTO és az EU szubvencióellenes szabályainak. Az EU a kínai elektromos járművekre akár 35,3%-os végleges vámokat is javasolhat, amelyekről a tagállamoknak kell dönteniük.

Az Európai Bizottság csütörtökön közölte, hogy kínai elektromosjármű-gyártóktól kapott ajánlatokat minimális behozatali árakra vonatkozóan, hogy elkerüljék a vámokat az Európai Unióban, de mindegyiket elutasította. A Bizottság, amely a Kínában gyártott elektromos járművek elleni szubvencióellenes vizsgálatot folytat, elmondta, hogy több elektromosjármű-exportőr árkötelezettséget nyújtott be – ami az exportőrök azon vállalása, hogy betartják a minimális behozatali árakat, hogy ellensúlyozzák a támogatásokat - írja a Reuters.

„A vizsgálatunk arra összpontosított, hogy az ajánlatok képesek-e megszüntetni a támogatások káros hatásait, és hatékonyan ellenőrizhetők és érvényesíthetők-e. A Bizottság arra a következtetésre jutott, hogy egyik ajánlat sem felelt meg ezeknek a követelményeknek" – mondta a Bizottság szóvivője.

A Bizottság nem közölt részleteket az ajánlatokról, de elmondta, hogy alaposan áttekintette azokat annak megállapítása érdekében, hogy megfelelnek-e a Kereskedelmi Világszervezet és az EU szubvencióellenes szabályainak.

A Bizottság továbbra is nyitott egy tárgyalásos megoldásra, de annak teljes mértékben meg kell felelnie a WTO szabályainak, és teljes mértékben orvosolnia kell a feltárt támogatások káros hatásait

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

– mondta a szóvivő. Az EU kereskedelmi biztosa, Valdis Dombrovskis, jövő csütörtökön találkozik Wang Wentao kínai kereskedelmi miniszterrel. A Bizottság azon a ponton van, hogy végleges vámokat javasoljon a Kínában gyártott elektromos járművekre, amelyek akár 35,3%-osak is lehetnek, az EU szokásos 10%-os autóimportvámján felül.

A javasolt végleges vámokról az EU 27 tagállama szavaz. Azokat október végéig hajtják végre, hacsak az EU lakosságának 65%-át képviselő 15 tagállam minősített többséggel nem szavaz az illetékek ellen.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 18. szerda
Diána
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?