17 °C Budapest
Flags in front of the headquarters of the Audi factory with blue sky and sun in Ingolstadt, Bavariain Ingolstadt, Bavaria

Egyre nagyobb a baj? Bizalmi értekezletet hívtak össze a győri Audinál

2024. szeptember 11. 09:15

A Portfolio értesülései szerint a Volkswagen után most a győri Audi-gyárat is elérhették gazdasági nehézségek, ugyanis a vállalat igazgatósága bizalmi értekezletet hívott össze a szakszervezettel.

Hétfőn az Audi Hungaria Zrt.-nél a vállalat teljes igazgatóságára kiterjedő bizalmi értekezletet hívtak össze. Az eseményen a társaság vezetése elmondta, hogy az egyik legfontosabb teendő a magyarországi létesítmény versenyképességének további erősítése, ami elsősorban költségcsökkentést és hatékonyságnövelést jelent. 

A megbeszélésről a szakszervezet egy közleményt is kiadott, amelyben Michael Breme, az Audi Hungaria igazgatóságának elnöke hangsúlyozta: a költségcsökkentés és a hatékonyság növelése kulcsfontosságú a cég jövője szempontjából.

A gazdasági és foglalkoztatási kihívások megoldásához elengedhetetlen a partnerség, a párbeszéd és az együttműködés

– fogalmazott Breme.

LAKÁST, HÁZAT VENNÉL, DE NINCS ELÉG PÉNZED? VAN OLCSÓ MEGOLDÁS!

A Pénzcentrum lakáshitel-kalkulátora szerint ma 18 990 380 forintot 20 éves futamidőre már 6,54 százalékos THM-el,  havi 139 249 forintos törlesztővel fel lehet venni a K&H Banknál. De nem sokkal marad el ettől a többi hazai nagybank ajánlata sem: az UniCredit Banknál szintén 6,54% a THM, míg a CIB Banknál 6,68%; a Raiffeisen Banknál 6,79%, az Erste Banknál 6,89%, az OTP Banknál pedig 7,84%. Érdemes még megnézni magyar hitelintézetetek további konstrukcióit is, és egyedi kalkulációt végezni, saját preferenciáink alapján különböző hitelösszegekre és futamidőkre. Ehhez keresd fel a Pénzcentrum kalkulátorát. (x)

 

A Volkswagen-csoport nehézségei jelentős hatással vannak a foglalkoztatásra, így különösen fontos a vállalat számára új megbízások szerzése és új üzleti lehetőségek kialakítása. Korábban beszámoltunk róla, hogy a cég az elmúlt öt évben a legrosszabb eredményt produkálta a nagy autógyártók között Európában.

A Volkswagen az első jelentős márka, amely komoly lépéseket tesz kiadásai racionalizálása érdekében, hogy alkalmazkodni tudjon az elektromos autók növekvő piaci részesedéséhez. Németországban már a gyárbezárások és létszámcsökkentések is felmerültek, ami szakszervezeti sztrájkokhoz vezetett.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 17. kedd
Zsófia
38. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?