14 °C Budapest
A car clearly parked where it should not have done so, right on a sign indicating no parking and no stopping. Italy, Europe.

Indul a szigorítás: ekkortol árverezhetik el rengeteg magyar autóját, ezt kell tenni, hogy elkerüld

2024. augusztus 23. 18:14

Csütörtökön jelent meg egy rendelet a Magyar Közlönyben, amely szerint közútkezelők azonnal eltávolíthatják azokat a járműveket, amelyek veszélyes helyen parkolnak

A Lázár János építési és közlekedési miniszter által szignált rendelet csütörtök este jelent meg a Magyar Közlönyben. A szabályozás szerint a közútkezelők jogosultak azonnal elszállítani a veszélyes helyen hagyott járműveket, míg az autópályák leállósávjában veszteglő autókat két órán belül el kell távolítaniuk. Abban az esetben, ha egy jármű akadályozza a közútkezelési munkálatokat, 24 órán belül el kell távolítani. A rendelet november 20-án lép életbe.

A rendelet továbbá előírja, hogy az elszállítás költségeit a jármű tulajdonosának kell fedeznie, és csak a díjak kiegyenlítése után kaphatja vissza az autóját. Amennyiben senki sem jelentkezik a járműért, 90 nap elteltével azt elárverezik, vagy a szabályoknak megfelelően hulladékként kezelik.

Az Építési és Közlekedési Minisztérium célja ezzel a rendelettel, hogy csökkentse a közutakon tilosban parkoló, a közlekedésbiztonságot veszélyeztető, valamint a közútkezelő munkáját és az ellenőrzéseket akadályozó járművek számát.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?