14 °C Budapest
Halinin, Lengyelország - 2017. november 28: Elegáns és modern kulcs a BMW X3-ashoz egy kézben. A BMW járművei a világ egyik legnépszerűbb luxusautói közé tartoznak.

A Tesla babérjaira tör a jó öreg BMW: ebből még nagy autóháború lesz

MTI
2024. augusztus 23. 17:01

Júliusban a német BMW először adott el több elektromos járművet Európában, mint az amerikai Tesla.

JATO Dynamics piackutató cég honlapjára fölkerült adatok szerint a múlt hónapban éves összevetésben 35 százalékkal, 14 ezer 869-re nőtt a teljesen elektromos BMW járművek értékesítése Európában. Eközben a Tesla autók eladása 16 százalékkal, 14 ezer 561-re csökkent.

A Tesla idén eddig továbbra is vezető szerepet tölt be Európában az eladott elektromos járművek számát tekintve, de egyre inkább csökken az előnye olyan cégekkel szemben, mint a BMW és a Volvo Car.

A JATO adatai szerint Európában összesen 139 ezer 300 új elektromos járművet adtak el júliusban, 6 százalékkal kevesebbet az egy évvel korábbinál részben annak a hatására, hogy több országban, így Németországban és Svédországban is megszüntették vagy csökkentették a piaci ösztönzőket.

Európában júliusban a 10 legkelendőbb elektromos autómárka a BMW és a második Tesla után a Volkswagen (12 ezer 213), a Volvo (10 ezer 533), az Audi (8618), a Mercedes (8365), a Peugeot (6361), a Hyundai (6292), a Kia (6034) és a Renault (5638) volt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 13. péntek
Kornél
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?