22 °C Budapest
Sanghaj, Kína - 2021. november 27: BYD EV autó áruház és vásárlók. A BYD egy kínai elektromos autógyár

Már Elon Musk is elismerte: a kínai elektromos autók letarolhatják az egész piacot

2024. augusztus 15. 20:12

A méretében a Fiat Pandához hasonló Seagull háromszor olcsóbb az amerikai villanyautóknál, mégis ugyanazt a minőséget nyújtja. Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint a kínai elektromos autók már olyan színvonalat képviselnek, hogy kereskedelmi korlátozások alkalmazása nélkül is átvehetik a vezetést a világpiacon- írja a TotalCar.  

A BYD új elektromos autója, a Seagull, a Fiat Pandához hasonló méretű, de sokkal olcsóbb, mint az amerikai elektromos autók, mindössze 12 ezer dollárba kerül Kínában. Ez a jármű kiváló minőséget nyújt, versenyképes alternatívát kínálva a drágább nyugati modellekkel szemben. Az autó rövidebb hatótávolságú változata még olcsóbb, mindössze 10 ezer dollár, ami tovább növeli vonzerejét az árérzékeny vásárlók körében.

Elon Musk, a Tesla vezérigazgatója szerint a kínai elektromos autók, mint a Seagull, már most olyan magas színvonalat képviselnek, hogy kereskedelmi korlátozások nélkül is piacvezetők lehetnek a világpiacon. Bár az Egyesült Államok hamarosan bevezetendő büntetővámjai megnehezíthetik a Seagull amerikai piacra lépését, a globális autóipar átrendeződése elkerülhetetlennek tűnik. A BYD hatékony gyártási modellje, amely magában foglalja az összes folyamatot a tervezéstől az akkumulátorgyártásig, jelentősen csökkenti a költségeket, ami komoly versenyelőnyt biztosít a cég számára.

A szakértők szerint a Seagull megjelenése jelentős hatást gyakorolhat az elektromos autók piacára, különösen mivel sokkal könnyebb és gazdaságosabb, mint például a Chevrolet Bolt. Sam Fiorani, az Auto Forecast Solutions elnökhelyettese szerint a BYD megjelenése az amerikai piacon csak idő kérdése, bár a Seagullnak még módosításokra van szüksége, hogy megfeleljen az amerikai biztonsági előírásoknak. A kínai gyártók, különösen a BYD, komoly kihívást jelentenek a nyugati autógyártók számára, és akik nem veszik őket komolyan, jelentős piaci részesedést veszíthetnek.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?