Neat new energy electric vehicles parked outside the automobile factory, with a thermal power plant in the distance

Ilyen autókat szeretnek a magyarok vásárolni: senki nem gondolná melyik modellt imádjuk

2024. augusztus 14. 19:34

A Használtautó.hu szakértője megnézte, hogy a magyarok milyen kivitelű használt autókat keresnek. Az adatok szerint a ferdehátú modellek a legnépszerűbbek, de az újautó-piacról egyre inkább kikopó szedánokat sem kell még temetni.

A Használtautó.hu portálon a legfrissebb adatlekérés alapján a felhasználók leginkább ferdehátú modelleket (149 ezer), kombikat (74 ezer), szedánokat (67 ezer), SUV-okat (64 ezer) és egyterűeket (43 ezer) keresnek. Az elmúlt 1 év során pedig legnagyobbat a kombikkal kapcsolatos érdeklődések száma nőtt.

Eredetileg a szedánok helyzetét kezdtük vizsgálni, mivel az újautó-piacon jól láthatóan már szinte alig maradt képviselőjük. A használtak közül viszont még egyáltalán nem tűntek el, és ugyanez a helyzet a kombikkal is. Stabilan tartják a helyüket a népszerűségi listán. A legkeresettebb kivitelek rangsorát pedig néhány év múlva jó eséllyel a most is tapasztalt SUV-mánia alakíthatja át jelentősebben” – mondta Horváth András, a Használtautó.hu autópiaci szakértője. Érdekesség még, hogy a Használtautó.hu kínálatából jelenleg hot rodot és buggy-t keresnek a legkevesebben.

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Vállalkozást indítanál? Saját tőke nélkül is elindulhatsz, így vidd sikerre az ötleted

Az idén októberben harmadszorra elinduló Launchpad programról Kövesdi Gáborral, a Brancsközösség alapítójával beszélgettünk.

Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 11. szerda
Teodóra
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?