21 °C Budapest
Astoria Square and Hotel with the metro exit in Budapest with vehicles moving with night lights, long shutter speeds, vibrant bright colors, city lights.

Lezárás jön Budapest egyik legforgalmasabb útján augusztusban: eddig tart a felújítás

2024. augusztus 2. 20:03

Burkolatjavítás kezdődik a Rákóczi úton az Astoria és a Blaha Lujza tér között a buszsávban - közölte Budapest Közút Zrt. Augusztus 6-a kedd reggel 8 órától korlátozzák a Rákóczi úton az Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszon a Blaha Lujza tér irányába vezető oldalon a buszsávot.

Augusztus 6-án kedden burkolatjavítási munkálatok kezdődnek a Rákóczi út Astoria és a Blaha Lujza tér közötti szakaszán a Blaha Lujza tér irányába vezető oldalon a buszsávban. A felújítás alatti forgalmi rend szerint a buszsávot szakaszosan lezárják az Astoria és a Blaha Lujza tér között, de a keresztező utcák forgalma biztosított lesz. Az Uránia megállóhelyet 20 méterrel hátrébb helyezik.

A kivitelezés várhatóan augusztus 9-ig tart, majd a tervek szerint augusztus 12-től ugyanezen a szakaszon az Astoria felé vezető oldalon lesz burkolatjavítás a buszsávban. A munkálatok ideje alatt kérik a közlekedők megértését, türelmét. Az okozott kényelmetlenségek minimalizálása érdekében a felújítást a nyári tanszünetben végezik, amikor a közúti forgalom a szokásosnál kisebb - írták aközleményben.

Nagyfelületű aszfaltozás kezdődik a Margit körúton hétfőtől

Azt is közölték: augusztus 5-e hétfőtől nagyfelületű aszfaltozást végez a Budapest Közút a Margit körúton a Margit híd budai hídfője és a Török utca között a Széll Kálmán tér felé vezető irányban. A kivitelezés ideje alatt forgalomkorlátozásra kell készülni.

Az aszfaltmarást követően mintegy 1200 négyzetméteren két rétegben újul meg a burkolat a Margit körúton.  A munkák során erősített szerkezettel újjáépítik a 291-es buszmegálló burkolatát is. A megálló új kiemelt szegélyt és peronburkolatot is kap. A kivitelezés ideje alatt két ütemben kerül sor az útpálya zárására: augusztus 5-től a házak felőli szélső sáv lesz zárva a budai hídfőtől a Török utcáig, illetve a Frankel Leó úti kereszteződés után a középső sáv is a Török utcáig. A munkaterület mellett egy forgalmi sáv lesz csak használható.

JÓL JÖNNE 2,6 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 584 927 forintot igényelnél 60 hónapos futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 57 984 forintos törlesztővel az UniCredit Bank nyújtja (THM 13,10 %), de nem sokkal marad el ettől a CIB Bank 58 104 forintos törlesztőt (THM 13,20%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A sávzárás miatt elsősorban csúcsidőszakokban a korábbinál is nagyobb torlódás várható a hídon, ezért javasolják más útvonal választását. A munkavégzés várhatóan két hétig fog tartani - írták.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Te is szégyenlős vagy a szaunában? Itt a megnyugtató megoldás! (x)

Van, aki meztelenül, törölközőbe csavarva kényelmetlenül érzi magát, míg szintetikus anyagból készült fürdőruhában beülni a gőzbe több okból sem szerencsés.

Nemes Jeles László Napszállta című filmje óta nem volt ilyen a hazai mozikban: óriási siker a magyar Kickstarteren

A Fekete pont című film kampánya hatalmas sikert aratott a Brancs közösségi finanszírozási platformon, amely minden előzetes várakozást felülmúlt.

Ezt a különleges térképet nem árt, ha megveszed a gyereknek iskolakezdésre

A legkisebbek számára is érthetővé és elérhetővé tenné a tudományt a korábban a NASA-ban is dolgozó Hargitai Henrik bolygó- és felszínalaktan-kutató.

Ilyen zseniális ötletekről pitchelnek majd a fiatalok a kezdő vállalkozóknak szóló verseny döntőjében

72 csapat regisztrált arra a befektetői pitch versenyre, amelynek döntőjét augusztus 3-án rendezik Budapesten a IV. Mindset Meetup keretében.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. szeptember 9. hétfő
Ádám
37. hét
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. szeptember 9. 07:41