18 °C Budapest
Budapest, 2022. március 10.Ratatics Péter, a Mol Magyarország operatív mûködésért felelõs ügyvezetõ igazgatója a rendkívüli Kormányinfó sajtótájékoztatón a Miniszterelnöki Kabinetiroda Garibaldi utcai sajtótermében 2022. március 10-én.MTI/Szigetváry Zsolt

Mol-igazgató az üzemanyagárakról: "ilyen ígéretet nem tettünk a kormánynak"

2024. július 11. 08:53

Nem tett ígéretet arra az iparág, hogy a hazai üzemanyag-tarifák átlaga, minden egyéb körülménytől függetlenül, mostantól nem nő a környező államok szintje fölé - mondta Ratatics Péter, aki a Mol csoportszintű fogyasztói szolgáltatásainak ügyvezető igazgatója.

A magyarországi üzemanyagárak most sem haladják meg a térségieket, az iparág pedig nem tett erre vonatkozó, biankó ígéretet a kormánynak - mondta a Népszavának Ratatics Péter, aki a Mol csoportszintű fogyasztói szolgáltatásainak ügyvezető igazgatója, aki a Magyar Ásványolaj Szövetség elnökeként tárgyalt a Nemzetgazdasági Minisztériummal. Kiemelte azt is: július elsejével Horvátországban és Romániában is jelentősen nőtt az üzemanyagok jövedéki adója, emiatt drágult az üzemanyag, de ez még nem látszódott a statisztikában.

Ha a környékbeli adóemelések a statisztikákban is érvényesülnek, nyilvánvalóvá válik, hogy a hazai üzemanyagárak átlaga valójában most sem magasabb a szomszédos államokénál

- magyarázta a szakember, aki szerint hosszabb időtávú árösszevetést kellene alkalmazni, amire a szaktárca nyitottnak mutatkozott.

Úgy vélte, az Eurostat-nyilvántartás frissítése már a héten - egyéb lépés nélkül - megoldja a vitás kérdéseket. 

Olyan ígéretet, avagy megállapodást, hogy a hazai tarifák átlaga, minden egyéb körülménytől függetlenül, mostantól nem nő a környező államok szintje fölé, se szóban, se írásban nem tettünk

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

- húzta alá.

Címlapkép: Szigetváry Zsolt, MTI/MTVA

NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 8. kedd
Koppány
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?