autógyár végösszeszerelő sora, magasított nézet

Offenzívát hirdetett az autóóriás: megfizethető hibridekkel árasztanák el Magyarországot is

2024. július 10. 18:12

A Stellantis, az amerikai-francia-olasz autógyártó óriás kedden bejelentette, hogy 2026-ig 36 új hibrid modellt vezet be Európában. A vállalat célja, hogy kielégítse a benzinüzemű autók és az elektromos járművek közötti átmenetet jelentő hibrid technológia iránti növekvő keresletet- számolt be a Reuters.

A Stellantis közleménye szerint jelenleg 14 márkája közül kilenc - köztük olyan neves márkák, mint a Fiat, a Peugeot, a Jeep és az Alfa Romeo - kínál majd hibrid modelleket. Idén összesen 30 hibrid modell lesz elérhető, és további hatot terveznek bevezetni a következő két évben.

A Stellantis nem közölte pontosan, hány hibrid modellt értékesít jelenleg, de hangsúlyozta, hogy az európai vásárlói megrendelések gyors felfutására reagálnak. Az ilyen típusú járművek eladásai az idei első hónapban 41%-kal nőttek. Júniusban pedig arról számoltak be, hogy az elektromos járművek (EV) értékesítése stabil maradt globálisan gyengébb kereslet ellenére is.

A Stellantis különösen a "mild hibrid" járművekre összpontosít. Ezek olyan hibridek, amelyek nem igényelnek konnektort (plug-in), és egy 48 voltos alacsony feszültségű akkumulátort használnak. Emellett duplakuplungos robotizált sebességváltót és megerősített fékenergia-visszanyerő rendszert alkalmaznak.

Christian Müller, a Stellantis EMEA-régióban (Európa, Közel-Kelet és Afrika) meghajtási rendszerekért felelős vezető alelnöke elmondta:

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Ha összehasonlítjuk ezt a rendszert egy nagyfeszültségű hibriddel, akkor nagyon hasonló CO2-nyereséget érünk el alacsonyabb költséggel az ügyfelünk számára. A mi rendszerünk ugyanolyan jó, mint a többi, de valamivel kedvezőbb ár-érték arányban.

A Stellantis megfizethető hibrid technológiája tisztán elektromos üzemmódban legfeljebb egy kilométeres hatótávolságot tesz lehetővé. Ez jelentősen kevesebb a csoport plug-in hibrid technológiájának mintegy 80 kilométeres hatótávolságával szemben.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 8. kedd
Koppány
41. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?