A tó partján egy robogót pakolnak össze.

Boldog boldogtalan el akarja most sózni ezt a gépjárművet: vajon jó pénzt fizetnek mostanság érte?

2024. június 19. 15:29

A jó idő beköszöntével kilőtt az érdeklődés a használt motorbiciklik iránt, és látszólag ebben a kategóriában kevésbé árérzékenyek is a vásárlók. Egy friss adatsor elemzésével pedig az is kiderül, hogy mely márkák és modellek a legnépszerűbbek, beleértve a szóban forgó kétkerekűek átlagárait is.

A Használtautó.hu aktuális adatait, vagyis a telefonos megkeresések számát megvizsgálva egyértelmű a japán motorkerékpárok dominanciája: a legkeresettebb márkákat tartalmazó toplista élén a Honda, a Yamaha és a Suzuki áll. Ezeken kívül még többek között a Piaggio, a Harley-Davidson és a Vespa is befért a top 10-be - írják friss közleményükben.

Ha pedig a modelleket nézzük, kicsit árnyaltabb az összkép: ott a BMW R 1200 GS, a Suzuki DL 650 és a BMW R 1250 GS állnak a képzeletbeli dobogó legfelső fokain. Eközben a legmagasabb, 7,9 millió forintos átlagáron a legutóbb említett BMW modellhez, míg legalacsonyabb, 395 ezer forintos átlagáron pedig az Aprilia SR50-es robogóhoz lehet hozzájutni.

A jó idő érkeztével tavalyhoz hasonlóan idén is egyértelműen növekedett a motorokkal kapcsolatos aktivitás az oldalunkon. Mindez keresleti és kínálati oldalon is megjelenik: telefonos megkeresések tekintetében év elejéhez képest több mint 15, hirdetésszámok tekintetében pedig 30-35%-os ugrás látható” – emelte ki Horváth András, a Használtautó.hu szakértője.

Zúgolódik az autópiac

Ha nem is motor, de a közelgő jogszabályváltozások miatt sok konnektoros hibrid és hatótávnövelős villanyautó tulajdonosa azon töpreng, hogy most adják-e el autójukat, vagy várjanak. A zöld rendszámhoz kapcsolódó kedvezmények megszűnése jelentős anyagi hatással lehet a tulajdonosokra 2026-tól. És akkor arról még nem is beszéltünk, hogy a használt motorokon túl a használt autók piaca is élénkül, igaz a preferenciák alapján idén hiába „csupán” 10 év a keresett (így vágyott) autók átlagéletkora, ha a jelenlegi pénztárcamérethez mégis a már bőven nagykorú, csaknem 20 éves modellek állnak legközelebb. Ez pedig nem túl szívderítő.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Meglepő dolgokat rejt egy kamasz naplója 2024-ben: less bele, a te gyereked is érintett!

Megvalósul Jocó bácsi nagy álma, színpadra állítják regényét. A Kamaszharc, bár fikció, a tanárként nap, mint nap megtapasztalt élethelyzeteket dolgozza fel.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 27. csütörtök
László
26. hét
Június 27.
Polgárőr nap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 26. 21:15
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm