6 °C Budapest
Hand of an adult man at the fuel pump filling the tank of his car

Brutál áremelés érik a magyar benzinkutakon: súlyos ezrekkel drágulhat a tankolás, erre készülni kell

2024. június 4. 09:02

Nyár végére 50 forinttal is drágulhat az üzemanyag a GKI szerint. Ugyanis az OPEC+ a kitermelés korlátozásának hosszabbításáról döntött, így július helyett októberben növelik a kitermelést.

A 600 forintos lélektani határ alá csökkent a benzin átlagára, de a GKI előrejelzése szerint nyáron újra 650-be kerülhet egy liter üzemanyag. Molnár László, a cég vezérigazgatója szerint jól mutatja, hogy az Oroszország ellen bevezetett Európai Uniós szankciók jól működnek, hogy 50 forinttal olcsóbb az üzemanyag, mint másfél hónappal ezelőtt - mondta a szakember az RTL Híradónak.

Az orosz olajnak jelentősen lecsökkent a felvevőpiaca, emiatt áron alul próbálják értékesíteni

– magyarázta, ugyanakkor rögtön hozzátette, hogy ez az állapot nem tart valószínűleg sokáig. Ugyanis az OPEC+, vagyis a legnagyobb kőolajexportáló országok szervezete múlthéten a kitermelés korlátozásának hosszabbításáról döntött, így július helyett októberben növelik a kitermelést, holott a kereslet várhatóan emelkedik majd. Vagyis a kínálat nem bővül a kereslettel ellentétben a nyaralások alatt, így augusztus végére 650 forint környéki árakkal találkozhatunk majd a kutakon.

Te mit gondolsz a saját márkás termékekről?

A következő hetekben a Pénzcentrum és a Debreceni egyetem közös, nagymintás felmérést végez, hogy kiderüljön, hogyan vélekednek a hazai vásárlók az ún. kereskedelmi/saját márkás, illetve a gyártói márkás termékekről. Az alábbiakban arra szeretnénk megkérni, hogy töltsd ki a kérdőívet, ezzel segítve munkánkat. Köszönjük!

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

 

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 18. péntek
Lukács
42. hét
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?