25 °C Budapest
Itt a fájdalmas bejelentés: újabb legendás sportautót ér el a hibridesítés, ez is elektromos motort kap

Itt a fájdalmas bejelentés: újabb legendás sportautót ér el a hibridesítés, ez is elektromos motort kap

2024. május 14. 06:30

A Porsche május 28-án online eseményen mutatja be a hibrid 911-es modellt, amely jelentős fejlesztésnek számít a sportautók ikonikus sorozatában, előmozdítva az elektromos motorok integrálását a magas teljesítményű járművekbe anélkül, hogy feláldoznák az üzemanyag-hatékonyságot vagy a dinamikus vezetési élményt.

A Porsche egy jelentős változást tervez bevezetni a 911-es modelljében, amely most először jelenik meg hibrid változatban. Az új modellt május 28-án egy online esemény keretében mutatják be. A mostani fejlesztés fontos mérföldkőnek számít a sportautó evolúciójában és az elektromos motorok elterjedésében.

A hibrid technológia alkalmazása növeli az üzemanyag-hatékonyságot anélkül, hogy csökkenne a teljesítmény. A Porsche már korábban is piacra dobott plug-in hibrid modelleket, mint például a Cayenne e-Hybrid SUV-t és a Panamera e-Hybrid négyajtós autót. Azonban a 911-es hibrid verziójának bemutatása új korszakot jelöl a márka történetében - számol be a CNN

A 911-es modell ikonikus státuszát tekintve, melyet erőteljes benzinmotorja határoz meg, ez a lépés különösen jelentős. A Porsche bár több SUV-t értékesít manapság, mint sportautót, a 911-es továbbra is kulcsfontosságú modellje marad. A márka elektromos járműveinek kínálata között szerepel a Taycan és az új Macan Electric SUV, de hangsúlyozták, hogy a 911-es lesz az utolsó modell, amely teljesen elektromos meghajtásra vált.

Az új hibrid 911-es már több mint 3 millió kilométeres tesztelést teljesített különféle éghajlati viszonyok között. A pontos műszaki részleteket még nem tették közzé, így egyelőre nem világos, hogy ez az autó konnektoros hibrid lesz-e vagy sem. Ám ismert tény, hogy ez a változat gyorsabb lesz, mint az aktuális benzines verzió.

Egy tesztpilóta szerint a hibrid változat 7 perc 17 másodperc alatt teljesítette a Nürburgring Nordschleife versenypályát, ami jelentős javulást jelent.

NULLA FORINTOS SZÁMLAVEZETÉS? LEHETSÉGES! MEGÉRI VÁLTANI!

Nem csak jól hangzó reklámszöveg ma már az ingyenes számlavezetés. A Pénzcentrum számlacsomag kalkulátorában ugyanis több olyan konstrukciót is találhatunk, amelyek esetében az alapdíj, és a fontosabb szolgáltatások is ingyenesek lehetnek. Nemrég három pénzintézet is komoly akciókat hirdetett, így jelenleg a CIB Bank, a Raiffeisen Bank, valamint az UniCredit Bank konstrukcióival is tízezreket spórolhatnak az ügyfelek. Nézz szét a friss számlacsomagok között, és válts pénzintézetet percek alatt az otthonodból. (x)

Jörg Bergmeister nyilatkozata szerint az autó nagyobb tapadást és nagyobb teljesítményt nyújt az elektromos rásegítésnek köszönhetően. Az első modellt 1963-ban mutatták be és egy évvel később kezdtek el gyártani - ez erősítette meg Porsche pozícióját mint innovatív autógyártót.

A Porsche története során mindig kiemelkedett innovációival és formatervezésével. A Volkswagen Bogárhoz hasonló hátsó motor elrendezése és Ferry Porsche által tervezett könnycsepp alakú forma meghatározta mind a 356-os mind pedig későbbi utódja, a 911-es megjelenését. Az új hibrid változat bemutatása folytatja ezt az innovációs hagyományt anélkül, hogy feladnák azt az egyedi vezetési élményt és formavilágot, amiért generációk óta rajonganak a Porsche iránt.

Címlapkép: Getty Images
NEKED AJÁNLJUK
Ezen a szőnyegen jógázva már semmi sem választ el a természettől (x)

Gombából és növényi szálakból fejlesztett újgenerációs jógamatracot egy fiatal magyar csapat.

Tücsökfehérjéből készít proteinszeletet a magyar orvostanhallgató, a Cápák között befektetője is beszállt az üzletbe (x)

Ennek nincs is tücsök íze, ez a leggyakoribb visszajelzés a többféle ízesítéssel gyártott, tücsökfehérjével dúsított proteinszelet, snack és shake kapcsán.

A legnagyobb hazai filmfesztiválon mutatkozik be a közösségi finanszírozásból megvalósult kisjátékfilm

A Magyar Mozgókép Fesztiválon találkozhat először a közönség Králl Kevin “Melange”című kisjátékfilmjével.

Üzleti ötletek tesztelése: ezt kell tenned, hogy befutó legyen a kampányod a közösségi piactéren

Magyarországon az üzleti ötletek mintegy 6 százaléka jut el abba a fázisba, hogy jutalomalapú közösségi finanszírozási kampány indulhat rájuk.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. június 30. vasárnap
Pál
26. hét
Június 30.
Aszteroida világnap
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?
Pénzcentrum  |  2024. június 29. 19:18
Itt a Pénzcentrum App!
Clickbait-mentes címek és egyéb extrák a Pénzcentrum mobilapplikációban!
Most nem
Letöltöm