14 °C Budapest
Szavazólapot tartó kéz a szavazóurnában, háttérben az USA zászlaja. USA elnökválasztási koncepció.

Dübörög a kampány Amerikában: egy hét múlva választanak elnököt, de már lehet szavazni

2024. október 24. 13:14

A demokrata elnökjelölt, Kamala Harris és a republikánus Donald Trump az utolsó napokban is intenzíven kampányolnak a november 5-i választások előtt. Miközben Harris Pennsylvaniában próbálja meggyőzni a bizonytalan szavazókat, Trump Georgia államban a keresztény evangélikusok támogatását igyekszik elnyerni. A korai szavazás több államban is rekordokat dönt, ami mindkét jelölt számára bizakodásra ad okot - jelentette a Reuters.

Kamala Harris szerdán egy pennsylvaniai városházi rendezvényen igyekezett messzebb kerülni Joe Biden elnök politikájától. Az eseményen Harris kijelentette: "Az én kormányzásom nem a Biden-kormányzat folytatása lesz. Saját elképzeléseimet és tapasztalataimat hozom ebbe a feladatba." Az alelnök hangsúlyozta, hogy számos kérdésben a vezetés új generációját képviseli, és új megközelítéseket kíván alkalmazni. Harris ígéretet tett a magas élelmiszerárak elleni fellépésre, és sürgette a közel-keleti háború befejezését. Trumpot "fasisztának" és "veszélynek" nevezte "Amerika jólétére és biztonságára" nézve.

A rendezvényen Harris válaszolt néhány, a korábbi álláspontjait érintő kérdésre is. Például megerősítette, hogy elnökként nem tiltaná be a frackinget (a gáz egyik kitermelési mechanikája, amely régóta viták tárgya az országban), ez pedig változást jelent a 2019-es elnökjelölti kampányban képviselt álláspontjához képest. A Legfelsőbb Bíróság esetleges reformjával kapcsolatban pedig úgy nyilatkozott, hogy "tanulmányozhatjuk, hogy ez valójában hogyan is nézne ki".

Eközben Donald Trump Georgia államban folytatta kampányát. A volt elnök Zebulonban egy vallási témájú  rendezvényen vett részt, ahol a korai szavazás rekordszámairól beszélt. "A szavazatok Georgia államban rekordot döntöttek" - mondta Trump. "Nagyon jól állunk, és remélhetőleg helyre tudjuk hozni az országunkat."

Trump később Duluthban tartott nagygyűlést, ahol olyan ismert személyiségek is megjelentek, mint Tucker Carlson, a Fox News egykori sztárműsorvezetője, Robert F. Kennedy Jr. korábbi független elnökjelölt, valamint Jason Aldean countryzenész is. Aldean a korai szavazásra buzdította a jelenlévőket, ami Trump korábbi álláspontjához képest komoly változást jelent.

JÓL JÖNNE 2,7 MILLIÓ FORINT?

Amennyiben 2 699 918 forintot igényelnél 6 éves futamidőre, akkor a törlesztőrészletek szerinti rangsor alapján az egyik legjobb konstrukciót, havi 53 004 forintos törlesztővel a CIB Bank nyújtja (THM 12,86%), de nem sokkal marad el ettől az MBH Bank 53 149 forintos törlesztőt (THM 12,86%) ígérő ajánlata sem. További bankok ajánlataiért, illetve a konstrukciók pontos részleteiért (THM, törlesztőrészlet, visszafizetendő összeg, stb.) keresd fel a Pénzcentrum megújult személyi kölcsön kalkulátorát. (x)

A Floridai Egyetem választási laboratóriumának adatai szerint már közel 25 millió választópolgár adta le szavazatát, akár a személyes korai szavazáson, akár a levélben leadott szavazatokon keresztül. Több csatatérállam, köztük Észak-Karolina és Georgia is rekordot döntött a korai szavazás első napján.

Mind Pennsylvania, mind Georgia kulcsfontosságú szerepet játszik a választások kimenetelében, így várható, hogy mindkét jelölt a kampány hátralévő részében is gyakran látogat majd ezekbe az államokba.

Címlapkép: Getty Images

Jelentem Mégsem
0 HOZZÁSZÓLÁS
Csak bejelentkezett felhasználó szólhat hozzá. Belépés itt!
Még nincsenek hozzászólások. Legyél te az első!
NEKED AJÁNLJUK
Járt már homoktövis szüreten? Most megteheti! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Ősi magyar hagyományokhoz nyúlhatnak vissza vidéken: ezzel felvehetik a kesztyűt a klímakrízissel

A legeltetés szó hallatán mindenkinek többnyire az alföldi legeltetés, a puszta, a Hortobágy jut eszébe, nem pedig a Balaton, vagy az erdős-fás-dombos vidékek.

Jártál már homoktövis szüreten? Most megteheted! (x)

Nyílt homoktövis élményszüretet hirdet augusztus-szeptemberre egy Tápió-vidéki, többszörösen díjazott gazda.

Moziest: új társasjáték filmrajongóknak (x)

A filmvilág szerelmeseinek nyújt különleges szórakozást egy új társasjáték, amely egyszerre teszteli a filmismereteket és teremt gyorsan oldott légkört baráti összejöveteleken.

Erről ne maradj le!
NAPTÁR
Tovább
2024. október 24. csütörtök
Salamon
43. hét
Október 24.
Az ENSZ világnapja
Október 24.
A magyar operett napja
Október 24.
Az origami világnapja
Ajánlatunk
KONFERENCIA
Tovább
REA 2024 SUMMIT – Powered by Pénzcentrum
A magyar Real Estate Agent találkozó a Kalmárok közreműködésével
Future of Finance 2024
Mi lesz a szerepe a pénzügyekben az AI-nak?
Sustainable World 2024
Zöld finanszírozási lehetőségek, befektetési döntések, ESG megfelelés
EZT OLVASTAD MÁR?